Lokal | 11. sep. 2019

Kommentarar med låg politisk verdi

Lesarinnlegg: Det eg kjenner mest på i dag, det handlar ikkje om bru eller klima, skule eller Luranetunet. Det handlar om engasjement.

Kommentarar med låg politisk verdi
Tonje Helland Lindborg. (Privat foto)
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøyonsdag 11. sep. 2019 20:02

I år var valet i Os og Fusa historisk. Me stemte på dei me ynskjer skal styra det som blir Bjørnafjorden kommune frå 1. januar 2020.

Det eg kjenner mest på i dag, det handlar ikkje om bru eller klima, skule eller Luranetunet. Det handlar om engasjement.

Eg er glad og takksam for alle som engasjerer seg politisk. Men, om ditt politiske engasjement avgrensar seg til kommentarfeltet på Facebook, då bør du kanskje tenkja over kva du vil med dette engasjementet. Når vaksne menneske latterleggjer, kritiserer og fordømmer, utan å sjølv å jobba for fellesskapen sine interesser, då mister eg fort respekten for desse meiningane, og personane bak.

Kommentarar som «kva trur han han skal få til med tre mandat?» er både uvitande og respektlaus.

Eg vil seia at det å ha tre mandat i eit kommunestyre er som å vera konge samanlikna med å vera ein sinna mann på Facebook.

«Tull» såg eg også var ein kommentar, som seier lite, men likevel er nedlatande og heilt unødvendig. Andre kommentarar, som går på personkarakteristikkar og utsjånad, kan eg heller ikkje sjå at gjer anna enn skade. «De er kun opptatt av makt og er sinnsjuk i hodet», etterfølgd av mange sinte og spyande emojiis, synast eg òg har liten politisk verdi.

Når de har så lite filter på sosiale media og kommentarfelt elles, då er eg redd filteret heime er noko stormaska òg. Det skremmer meg at born går rundt og høyrer vaksne vera aggresive, arrogante, tvilande, frekke og respektlause.

Borna våre på skulane i Os og Fusa lærer kvar dag om sosial kompetanse og kommunikasjon. Dei lærer å «belite seg» og å respektera andre menneske. Korleis i all verda skal dei bli gode på dette når deira største førebilete IKKJE «beliter» eller oppfører seg? Om du er far, mor, tante, onkel eller besteforelder – tenk over kva du seier, og kven som høyrer eller ser det.

Nokon har lyst å vera som deg, vis at du er verdt den tilliten.

Av omsyn til den enkelte nemner eg ikkje namn, men eg håper dei som har uttalt dei nemnte kommentarane kjenner igjen sitata, og skjerpar filteret sitt.

Tonje Helland Lindborg
Helsesjukepleiar og snart Bjørnafjording

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Last ned Midtsiden-appen idag

No kan du følgja nyhende frå Os - rett i appen.

  • Gratis å lasta ned
  • Bli varsla straks noko skjer
  • Tilgjengeleg i App Store og Google Play Store
Last ned appen
For å få tilgang til alle sakene i appen må du vera abonnent.