Lokal | 13. feb. 2012

Kvinners ventetid

LESERINNLEGG, Laila Marie Reiertsen (Frp): Hva er det med oss kvinner? Er vi utålmodige av natur eller er det reelt at vi forventer for mye av samfunnet?

Kvinners ventetid
Laila Marie Reiertsen sit og i kommunestyret i Os (foto: Andris Hamre)
Andris Hamremåndag 13. feb. 2012 08:04

Når vi går gravid så venter vi og venter vi. Men dette er det naturen som rår over og ikke andre. Men vi har vært på ultralyd og der har vi fått en termindato. Og jeg kan understreke at når den datoen kommer da venter vi da. Når en samtidig vet at ved overskredet termindato så går man også en mer usikker tilværelse i møte. Ikke bare for en selv men også for barnet en venter. Derfor er det svært viktig at det er satt ned nasjonale retningslinjer for hvor lenge akseptabel overtidstermin skal være før en gjør noe. Og da kreves handling.

Senere i livet så blir man tilbudt mammografi. Dette er positivt. I Hordaland tar i mot 82 prosent av kvinnene mellom 50 og 69 år dette tilbudet. Håpet hadde vært at det inkluderte alle kvinner. Et kan nok være en del tall som ikke kommer frem på grunn av at en velger å kjøpe private løsninger. Vel man går til undersøkelsen for så i 2 til 3 uker går inn i en ja, riktig, ventetid der spenning og tanker er fokusert på om alt er i orden . Og må det være slik? Jeg begriper ikke i et teknisk utviklingssamfunn at en må utsette oss kvinner for denne ventetiden. Spørsmål vil bli sendt statsråden.

Så er man glad videre hvis alt er i orden. Men for de som igjen blir innkalt for videre utredning blir det en ny ventetid. Ja ofte på flere uker. Nye spenninger og stress lever i kroppene våre. Og hvis man da i tillegg finner ut at her må en operere så kan en bare tenke seg hvor tanker og stress øker og også ventetiden.

Så har man kanskje fått operasjon og man har måttet operere bort en pupp. Man har fått sine behandlinger av cellegift og stråling. Og er det da for mye forlangt at man også får rekonstruert puppen? Hva er vel mer sikkert akkurat da enn ja, nettopp ventetiden. Ett år eller tre eller kanskje flere. Og dette kjære medsøstre skal vi finne oss i. Trodde i alle fall vi hadde god forståelse ved at helseministeren i dette landet er av samme kjønn som oss andre. Men ikke det en gang hjelper.

Få slutt på ventetiden den er en hån mot alle kvinner!

Laila Marie Reiertsen
Stortingsrepresentant FrP

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Les meir om

Last ned Midtsiden-appen idag

No kan du følgja nyhende frå Os - rett i appen.

  • Gratis å lasta ned
  • Bli varsla straks noko skjer
  • Tilgjengeleg i App Store og Google Play Store
Last ned appen
For å få tilgang til alle sakene i appen må du vera abonnent.