Meining | 30. sep. 2023

La Halhjem leve!

DEBATT: Halhjem barneskole skal måtte ta støyten for noen få «usle» millioner?

La Halhjem leve!
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøylørdag 30. sep. 2023 07:26


Kommunen vurderer å legge ned Halhjem barneskole for å spare penger.

3 millioner kroner, for å være nøyaktig, som i det store bilde virker som en ubetydelig sum.

For å sette det hele litt på spissen, og for å vise hvorfor jeg mener det er en ubetydelig sum, så har man jo allerede «spart» rådmannen sin årslønn, da til og med han rømmer fra kommunen. Det er omtrent halve summen for Halhjem barneskole. 

Skal det ikke mer til enn årslønnen til to i kommunen med litt fjong tittel for å redde en hel skole og sikre de nåværende elevene, kommende elever og ikke minst årsverkene som jobber der?

Ofre to stykk for å sikre så mange er jo ikke så gale. Sånn satt litt på spissen.

Er det sånn at Halhjem barneskole skal måtte ta støyten for noen få «usle» millioner? Og er det egentlig penger spart om man ser på ringvirkningene ved en eventuell nedleggelse av skolen her på Halhjem.

Vil du bo her uten skolen? For la meg være ærlig, jeg med to små barn vil ikke det.

Ikke bare er det ødeleggende for nåværende og kommende elever, det er også ødeleggende for lokalsamfunnet på Halhjem. Hva er egentlig Halhjem om man ikke har skoletilbudet vi har i dag? 

Halhjem barneskole vil jeg si er en stor del av hvorfor Halhjem er blitt et attraktivt område å bosette seg og bygge ut. Politikerne bør tenke seg godt om før de legger et lokk på skolen, for da legger de et lokk på Halhjem.

Det sies at kommunesammenslåingen er årsaken til at vi i det hele tatt må ta stilling til nedleggelser av skoler.

Noen ganger kan faktisk en skilsmisse være til barnas beste. Jeg vil si at dette er et av de tilfellene hvor det er til flere barns beste.

Tommy Skorpen
Småbarnsfar og Halhjem-tilflytter 

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Tilgang til alt innhald for kun 5 kr i 5 veker

Vi set stor pris på at du vel å abonnera på Midtsiden, det hjelper oss på veg til å kunna dekka endå meir av alt som skjer i Os!

  • Tilgang til alt innhald
  • Utan bindingstid
  • Moglegheit for fleire brukarar
Les meir og bestill

Etter kampanjen blir abonnementet fornya kvar månad. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.