Lokal | 16. okt. 2012

Laila spør Kristin

Laila Reiertsen rettar spørsmål til kunnskapsministeren i Kongshaug-saka.

Laila spør Kristin
(Privat arkivfoto)
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøytysdag 16. okt. 2012 11:55

Stortingspolitikar Laila Reiertsen (Frp) rettar spørsmål til kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV).

Her kan du lesa heile brevet:

Jeg tillater meg å stille følgende spørsmål til skriftlig besvarelse til kunnskapsministeren: Hvordan vil statsråden løse utfordringen med forutsigbarhet og situasjonen for elevene ved Kongshaug musikkgymnas når det kuttes i statsstøtten midt i et skoleår?

Begrunnelse:

Kongshaug Musikkgymnas er en privat kristen videregående skole som har en viktig nasjonal funksjon når det gjelder musikkutdanning. Der tilbyr en treårig utddanning innen musikk, dans og drama. Skolen er kjent for å ha fostret opp dyktige og anerkjente musikere.

Det er 90 elever som per dags dato går på skolen. Skolen har 25 årsverk av ansatte. Skolen får nå et kutt på over 3 millioner i statsstøtte midt i et skoleår, etter at elever har fått opptak, og skoleåret er godt i gang.

Vedtaket om økonomiske kutt vil gjøre det vanskelig å få hjulene til å gå rundt, samtidig som man setter elever og ansatte i en håpløs situasjon når det gjelder forutsigbarhet og framtidig utdanning. Med dette vedtaket risikerer man at staten fører en politikk som tvinger frem "drop outs" blant ungdommen samt påfører arbeidsledighet til mange ansatte. Som igjen må innom Nav-kontoret. For heller ikke blant lærere er det så enkelt å få arbeid midt i et undervisningsår.

Laila Marie Reiertsen

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Last ned Midtsiden-appen idag

No kan du følgja nyhende frå Os - rett i appen.

  • Gratis å lasta ned
  • Bli varsla straks noko skjer
  • Tilgjengeleg i App Store og Google Play Store
Last ned appen
For å få tilgang til alle sakene i appen må du vera abonnent.