Meining | 05. apr. 2019

Lite imponert over målerbyttene til BKK Nett

Lesarinnlegg: Sløsing og slett planlegging hos kundene på Lyngheim.

Lite imponert over målerbyttene til BKK Nett
Formann i Sameiet Lyngheim, Bjørn Ask, kjem i dette lesarinnlegget med kritikk av ressursbruken til BKK i samband med bytting av straummålarar hos kundane på Lyngheim. (Foto: privat) 
Kjetil Osablod Grønvigh
Kjetil Osablod Grønvighfredag 05. apr. 2019 11:38

På Midtsiden mandag forklarer Wenche Teigland Adm. Direktør BKK Nett om utskiftingen til automatiske strømmålere, og deres fortreffeligheter og fordeler.

Hele artikkelen vitner om et glansbilde fra en salgsbrosjyre. Hadde ikke det vært 1. april, hadde vi trodd det var en spøk.

Hun skriver om den effektive utskiftingen av målerne. Her i sameiet Lyngheim på Steinneset har vi 16 målere for fellesanlegget og hver leilighet. De er montert i felles tavle i garasjen vår. Dette er egentlig en betongbunkers uten mobildekning i området tavlen er montert.

I forbindelse med selve målerbytte ble den enkelte i sameiet informert om dato for målerskifte. BKK beregnet skifte av 3-4 målere pr dag.

Jeg tok kontakt med BKK og fortalte at målerne er montert ved siden av hverandre i felles tavle og mente at arbeidet med skifte av 16 målere burde kunne gjøres på en dag slik installasjonens beskaffenhet er.

Men dette var umulig, ble jeg fortalt.

Jeg informerte også at det ikke er mobildekning i området hvor målerne er.

One Co skiftet målerne, det tok under ½ time pr måler. Men de var her i 5 dager slik dette arbeidet var planlagt, 3-4 pr. dag.

På parkeringen til Kiwi på Haugsneset så man l flere One Co biler parkert over lang tid pga den dårlige planleggingen, med god tid til overs.

Oppgaven var å skifte noen få målere den dagen, verken mer eller mindre. One Co sine montører ble også informert om manglende mobildekning.

Selvsagt virket ikke signaloverføringen til BKK, det visste vi.

Vi tok gjentatte ganger kontakt med BKK om dette og foreslo at de måtte montere en antenne som strakk seg ut i friluft. I fjor høst skulle de montere nye og bedre antenner på målerne.

Dette ble utført av Eltel, med samme mangelfulle planlegging. Skifte av noen få antenner hver dag, selv om det kun tok under 5 minutter å skifte den nye antennen.

Det er vi abonnenter via nettleien som betaler for denne slette planleggingen og sløsingen med montørenes arbeidstid.

Skal vi egentlig finne oss i dette?

Greit nok at BKK har underleverandører til å utføre arbeidet, men BKK er ansvarlig for planleggingen og tilretteleggingen.

Fremdeles virker fjernavlesingen kun på en måler i vårt sameie.

Vi har gjentatte ganger kontaktet BKK kundeservice, saksnummer er opprettet, men vi hører ingenting.

Så artikkelen i Midtsiden 1. april er informativ.

Derfor håper vi nå at Wenche Teigland Adm. Direktør BKK Nett nå kan ta fatt i denne saken med å få montert en antenne til friluft, eller annet som klarer å sende signalene til BKK.

Bjørn Ask

Formann i Sameiet Lyngheim

Steinneset 40

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Les meir om

Tilgang til alt innhald for kun 5 kr i 5 veker

Vi set stor pris på at du vel å abonnera på Midtsiden, det hjelper oss på veg til å kunna dekka endå meir av alt som skjer i Os!

  • Tilgang til alt innhald
  • Utan bindingstid
  • Moglegheit for fleire brukarar
Les meir og bestill

Etter kampanjen blir abonnementet fornya kvar månad. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.