Marco starta med siger

Os Mc & Mx klubb starta sesongen med første VM-runde på Karmøy.

Kjetil Vasby Bruarøy
03. mai 2009 - 22:27

Lesarbidrag:

Helgen 25. – 26. april var 20 av motocross førerne fra Os i gang med første runde i Vestlandsmesterskapet for 2009. Det er i år i alt 5 løp hver med 2 heat og kåringen av årets vestlandsmester i hver klasse skjer etter beste sammenlagt etter 8 heat.
Det vil i tillegg også være en prøveording med to speedcross løp, som er forholdsvis nytt for Vestlandet og en spennende form for motocross med mye kortere og flere heat.

Første løpet ble gjennomført på Karmøy med rundt 200 utøvere til start. Til tross for flott vær slet utøverne med tørr bane og vind, noe som førte til mye sand og støv og til tider veldig lite sikt. Men med flotte resultater og god stemning hadde vi alle en super helg!

Frå 6 til 10 år
Først ut om lørdagen var knatter 6-7 år. Her stilte Os Mc & Mx Klubb med Thea Bragstad og debutantene Cherin Isabel og Casper Eide på egen dedikert knattebane. Neste ut var klassen 8 – 10 år. Disse får kjøre på deler av den store banen og starte på startgrind. Dette er selvsagt både spennende og lærerikt!
Fra klubben vår stilte Clement Havsgård, Camilla Espeland, Fredrik Holmaas og Frithjof Muri. Alle knattene gjorde alle en flott innsats hvor de stolt kunne ta med seg hjem hver sin pokal.

Neste par ut var Patrick Bragstad og Tim Lunde Borgen i klassen 11 – 12 år, 85 ccm. Tim var uheldig med fall på treningen og kunne ikke gjennomføre heatene. Patrick hadde også fall underveis, men endte til slutt på en fin 9. plass.

Imponerte med flere kubikk
Det var deretter 14 – 18 som skulle i ilden. Her stilte Nicolai Moss, Christian Havsgård, Steffen Skjeie, Isak Rotnes og Marco Matre. Marco som egentlig kjører i klassen 85 ccm 13 – 15 år, fikk utfordringen av en skadet fører fra Stord Motocrossklubb om å kjøre den nye sykkelen hans; en 250 ccm 4 takt.  Marco tok den på strak arm, og imponerte alle med glitrende kjøring, I konkurranse med 33 andre og med opptil 4 år eldre førere tok han sterkt imponerende 4. plass sammenlagt. Også Nicolay viste god form og tok en fin 8. plass.


1. og 3. plass
Søndagen var vi alle spente på hva dagen skulle bringe. Det var 13 – 15 år 85 ccm som skulle starte det som skulle bli en stor dag for osingene. Av 24 startende hadde vi med Marco Matre, William Havsgård, Nicolai Skjeie og Torstein Ask.
Marco viste seg igjen frem og tok en soleklar seier mens William tok en flott 3. plass. Torstein som er ny i denne klassen for året endte på en fin 13. plass mens Nicolay som dessverre hadde feber måtte gi seg etter ett par runder.

Medaljar til Morten og Jarle
Siste ut fra klubben vår var oldboys med Jarle Matre, Nils Skeie og Morten Bragstad. Morten startet sesongen slik han avsluttet forrige og dro seieren hjem og Jarle endte på en flott 3. plass.

Til tross for at vi konkurrerer med andre utøvere som har helt andre både trenings – og baneforhold, og vi heller ikke har plass til å ha viktig starttrening – imponerer osingen nok en gang og markerer seg blant de beste.
Til helgen skal Marco, William og Christian prøve seg i første NM-runde, mens neste løp i Vestlandsmesterskaper går på Byberg 30. – 31. mai.

Vi gleder oss!

Merete Lunde
Os Mc & Mx klubb