Stuntsyklister er del av 70-årsshowet til Arnardo. (Foto: Cirkus Arnardo)
Stuntsyklister er del av 70-årsshowet til Arnardo. (Foto: Cirkus Arnardo)

Med armbrøst, ulvehunder og trial i Hegglandsdalen

Cirkus Arnardo feirer 70 år med nytt show. 

Kjetil Vasby Bruarøy
09. juni 2019 - 11:03

Cirkus Arnardo feirer 70 år og er ute på en seks måneder lang jubileumsturné.

Siden starten i 1949 har 9 millioner nordmenn vært samlet rundt manesjen i løpet av 12.000 forestillinger. 

- Bestefar var en visjonær med ønske om å glede andre, sier turnéleder Are Arnardo om cirkusets grunnlegger Arne Arnardo.

- Historien har vel vist at han lyktes ganske så bra med sin livsgjerning, sier Are Arnardo, som altså selv er barnebarn av den kjente cirkusgründeren, og også sønn av cirkusnestoren Arild Arnardo. 

Torsdag er det show i Os, i industriområdet i Hegglandsdalen, her er noen av de nye ingrediensene.

Magisk klesskift og luftig sykkelakrobatikk

- Artister og crew har helt siden turnéstarten i mars kunnet glede seg over en overveldende respons fra begeistrede tilskuere, blant annet gjennom varme og engasjerte tilbakemeldinger på Facebook. Så er da også denne jubileumsforestillingen tenkt å være en hyllest til vårt trofaste publikum gjennom alle år, sier Are Arnardo. 

Den nye forestillingen byr blant annet på Duo Urunovs raske klesskifte-nummer. Her forsvinner elegante antrekk i løse luften for så å bli erstattet av nye. Rett foran dine egne øyne.

- Dette er nok noe som nordmenn ikke har sett tidligere, sier Arnardo.

Årets show byr også på spektakulær sykkelakrobatikk med BMX-flips og Trial-tricks der det tråkkes til med stor kraft i en hinderløype.

Spenner armbrøsten

Det samme gjelder svenske David Hammarberg. Han er en av Sveriges få profesjonelle cirkusartister og lager «flyakrobatikk» i en kombinasjon av trapez og Bungee.

For Cirkus Arnardo er en arena der tilskuerne kommer tett på aktørene, kun et popcornkast unna. Og der innholdet skifter i stort tempo, mellom øyeblikk som får oss til å le, hviske, forbauses, eller til å sitte musestille med prikkende gåsehud.

Og det er mye mer: En stor gruppe papegøyer entrer manesjen iført naturens skarpeste farger, mens cirkusklovnene Los Sitos besøker Norge for første gang med elleville spillopper.

De hestefrelste får møte vakre ponnier i unikt samspill med lamaer, mens Borzoi-hunder og pudler sørger for leken VOV-faktor.

Se og lær når Steacy Giribaldi virkelig får stigen til å balansere, og hold pusten når Double Risk spenner armbrøsten og sikter seg inn.

– Alt er med. Som temposjonglør fra Chile, musikalske klovner og sjarmerende hula-hoop fra Italia.

- Dette er levende underholdning tuftet på rike tradisjoner, støpt i en moderne form, sier Arnardo.

Les meir om

Kultur