Lokal | 25. mai 2018

Mirakelmannen klar for TV2

No kjem filmen om Hans Bjørn Bakketeig sitt utrettelege arbeid i Moldova som dokumentar på TV.

Mirakelmannen klar for TV2
Dokumentaren om Hans Bjørn Bakketeig og Hjelp Moldova kjem på TV2 onsdag (pressebilete)
Andris Hamrefredag 25. mai 2018 07:11

I vinter har filmen om Hans Bjørn Bakketeig og arbeidet han gjer saman med Hjelp Moldova gått sin sigersgang på kinoar og festivalar både i Noreg og utlandet.

Onsdag kan eit enno breiare publikum få innblikk i arbeidet når TV2 sender TV-versjonen av «Mirakelet i Moldova» under tittelen «Mirakelmannen. Trollmannen fra Os».

Les òg: Riddar Hans Bjørn Bakketeig

I programomtalen skriv TV2:

Hans Bjørn Bakketeig fra Os i Hordaland reiste i Moldova i 2001. Han oppdaga at landet ikke hadde en eneste optiker og at synshemma ble plassert på spesialskoler eller institusjon.

Hans Bjørn Bakketeig har hjulpet barn og voksne i Moldova med å få synet tilbake i 15 år etter at han på sin reise i 2001 oppdaga at ingen i landet hadde kunnskap om optometri.

Han bestemte seg for å gi briller til synshemma som hadde blitt plassert på spesialskoler eller institusjon. Barn som ikke kunne lese eller skrive skulle få synet tilbake og leve et normalt liv. Ikke rart han ble sett på som en trollmann av mange.

Hans engasjement for å hjelpe har sin forklaring. Som 12-åring ble Hans Bjørn ramma av en mystisk sykdom. Det tok lang tid før legene fant ut at han hadde engelsk syke. Han kom seg likevel på beina og tok optikerutdanning. Men den lange sykdomsperioden satte sitt preg på livet, og i en alder av 45 år ble han invalidisert. Han bestemte seg da for å bruke livet på å hjelpe andre.

I dag har han hjulpet 10 000 mennesker. Filmen tar oss med på en reise i Moldova der Bakketeig kjemper for å få til landets første øyeklinikk på landets største sykehus. Det er en lang vei å gå, ikke minst når sykehusdirektøren blir fengsla for korrupsjon.

Doumentaren sendast onsdag 30. mai kl 21.40 med reprise lørdag 2. juni.

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Les meir om

Hald deg oppdatert med Midtsiden

Få tilgang til alt innhald frå Midtsiden-redaksjonen. Som abonnent hjelper du oss på veg til å kunna dekka endå meir av det som skjer i Os!

  • Tilgang til alt innhald
  • Utan bindingstid
  • Frå 145 kr/md.
Les meir og bestill

Abonnementet blir fornya kvar månad. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.