Kultur | 24. mai 2018

Neset opna Festspillene

Marius og Ingrid Neset opna Festspillene i Bergen onsdag. Marius Neset blei i tillegg nominert til «Årets internasjonale suksess».

Neset opna Festspillene
Marius Neset er nominert til Årets Internasjonale suksess (foto: Lisbeth Holten)
Andris Hamretorsdag 24. mai 2018 07:28

På den storslåtte opninga av Festspillene i Bergen på Torgallmenningen fekk Marius og Ingrid Neset æra av å framføra «A Day In The Sparrow's Life».

– Begge er usedvanlige flotte talenter, hun på tverrfløyte, han på saksofon. Hun er på spranget til en stor karriere, han er allerede en etablert jazzstjerne der ute i verden. På Torgallmenning-scenen spiller de «A Day In The Sparrow's Life», en beinhard gymnastisk øvelse, som viser at søsken kan mer enn å krangle. Her regner det med klassiske anmelder-lisjeer rundt meg: "Virtuost", "vakkert", "sprelsk". Dette lover godt for resten av festen, skriver Frode Bjerkestrand i BT.no.

«A Day In The Sparrow's Life» komponerte Marius Neset nettopp til søster Ingrid sin debutkonsert på Klassisk Konservatorium i Købennhavn.

Nominert til Årets internasjonale suksess

Rett før søskna Neset gjekk på scenen blei det kjend at Marius Neset er ein av fem nominerte til Spellemann's «Årets internasjonale suksess». Prisen blir delt ut i samarbeid med Music Norway den 8. juni og er delt ut to ganger tidlegare, henhaldsvis til KYGO (2015) og Alan Walker (2016).

I kriteria for prisen heiter det mellomanna «Den nominerte skal ha bidratt til å synliggjøre Norge i utlandet og skal gjennom godt entreprenørskap ha dannet grunnlag for økt verdiskaping. Generell kommersiell, faglig og musikalsk suksess skal vektlegges, herunder musikksalg (streams, downloads og fysisk salg), radiospillinger, listeplasseringer, konserter og medieomtale i utlandet. Godt samarbeid med norsk støtteapparat lokalt og internasjonalt og vilje til å dele kunnskap og nettverk veies inn i vurderingen.»

Tavel sommar

Opningskonserten til festspillene er ikkje den einaste opptreden til Marius Neset under årets arrangement i Bergen. 1. juni står han på scenen i Håkonshallen saman med Leif Ove Andsnes, Andreas Brantelid og sin eigen kvintett før han legg turen til London og vidare til USA og Canada. Der skal ha ha sin første turné kor mellomanna San Fransisco, Rochester, Ottawa og Montreal står på programmet.

I juli er Neset tilbake i Noreg og Konsberg Jazzfestival kor han skal spele opningskonserten med den nye musikken han har skrive for London Sinfonietta og sin eigen kvintett. Under festivalen på Kongsberg skal han òg spela konsert med Chick Corea Akoustic Band og i ein trio med Lionel Loueke og Andreas Brantelid.

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Last ned Midtsiden-appen idag

No kan du følgja nyhende frå Os - rett i appen.

  • Gratis å lasta ned
  • Bli varsla straks noko skjer
  • Tilgjengeleg i App Store og Google Play Store
Last ned appen

For å få tilgang til alle sakene i appen må du vera abonnent.