Lokal | 13. sep. 2015

Nødvendig med prioritering!

Leserbrev: Helge Steinum og Gisle Hesjedal (Ap) svarer på Terje Søviknes (FrP) sin påstand om at partiet har gjort kuvendinger.

Helge Steinum og Gisle Hesjedal (Ap) svarer Terje Søviknes (Frp) (foto: Os Ap)
Andris Hamresøndag 13. sep. 2015 16:56

Vi ser at Terje Søviknes i leserbrev på midtsiden.no i dag er oppgitt over Os AP sine kuvendinger.

Når rådmannen i Os roper varsko om kommuneøkonomien, er det på tide at også Søviknes prøver å forstå at gjeld skal betales tilbake. (ref siste utgave av Os og Fusaposten). Det er skremmende at FrP og Terje Søviknes ikke har tatt inn over seg den økonomiske situasjonen vi har i Os.

Vi kan for øvrig informere leserne at Helge Steinum aldri har sagt noe til Os og Fusaposten om at partiet går inn for ishall på Søfteland, slik Søviknes hele tiden påstår. Os Arbeiderparti ville derimot være en pådriver for å få regulert område på Søfteland til idrettsformål. Vi har et brev undertegnet av kommunen, og som er avklart med ordfører og varaordfører, hvor de går i mot en slik oppstart av regulering. Målet med reguleringen var å komme i gang med steinfylling etc slik at søftelandskrinsen kunne planlegging videre Idrettshall/ Allaktivitetshus og nye fotballbaner. Det er dette arbeidet Os Arbeidarparti støtter.

Gjentatte ganger de siste årene har Søviknes forsikret osingene at økonomien i Os er sunn, og at gjelden ikke er noe å bekymre seg over. Nå vet vi at dette er feil! Os AP har tatt inn over seg alvoret i situasjonen og ser behovet for å prioritere annerledes i årene som kommer.

Gjennom hele valgkampen har vi advart mot gjeldssituasjonen, og fortalt velgerne at nå må vi begynne å prioritere de viktigste tjenestene før “kjekt-å-ha-ting”. Søviknes har svart med at våre valgløfter ikke er mulig, fordi vi ikke har en større pengesekk enn Frp å ta av. Det er helt rett at vi ikke har en større pengesekk. Det er nettopp derfor vi prioriterer annerledes.

Hvis du bare har 50 kroner, og velger å kjøpe brus og sjokolade for 50-lappen, så kan du ikke gå på butikken igjen i morgen og kjøpe melk og brød for den samme 50-lappen. Det er på tide å si nei til ishall, bølgebrytere og tropehage, og heller bruke pengene til kjøkken og økt grunnbemanning på Lurane, flere lærer inn i skolen og mer ressurser til PPT og barnevern. Etter 16 år med brus og sjokolade er det på tide at vi begynner å handle litt melk og brød!

Også Os Arbeidarparti ser at det kunne vært kjekt med ishall, bølgebrytere og tropehage. Men vi innser at vi dessverre ikke har råd til det. Vi skal heller komme tilbake til disse og andre spennende kjekt-å-ha-prosjekter når kommunen har fått en sunnere økonomi. Der er og i den siste tiden komt mange bekymringer om tropehagen og nytten / gleden de eldre vil ha av den.

Frp har i det siste kjørt en annonsekampanje hvor de spør om vi har råd til å miste Søviknes som ordfører. Spørsmålet er vel snarer om vi har råd til å beholde ham når han ikke er villig til å ta inn over seg den alvorlige økonomiske situasjonen.

Godt valg!

Os Arbeidarparti
Helge Steinum
Ordførerkandidat

og

Gisle Hesjedal
5. kandidat

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Tilgang til alt innhald for berre 145 kr i månaden

Di støtte gir liv til lokalavisa vår. Vi set stor pris på om du hjelper oss å spreia nyheitene!

  • Tilgang til alt innhald
  • Under 37 kr/veka
  • Utan bindingstid
Les meir og bestill

Abonnementet blir fornya kvar månad. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.