Norgespremiere fredag

Bygdekinoen kommer til Fjellheim i morgen, med "Prisessen og frosken" og "Avatar" (2D).

Kjetil Vasby Bruarøy
18. februar 2010 - 15:27

Fredag 19. februar er det kino i Fjellheim. Klokken 18 vises Prinsessen og frosken, som har premiere i resten av landet samme dag, klokken 20 står storfilmen Avatar på programmet. Avatar har vært vist i 3D, men i Fjellheim trenger du ikke stille med briller. Med mindre du ser dårlig.

Prinsessen og frosken
Noora Noor har stemmen til den vakre jenten Tiana, som i Walt Disney Animation Studios film møter en froskeprins som ønsker å bli menneske igjen. Handlingen i den animerte komedien finner sted i den flotte byen New Orleans.
Regi: Ron Clements, John Musker
Nasjonalitet: USA
Språk: Norske stemmer
Lengde: 1 t. 40 min.
Sensur: 7 år
Begrunnelse: Denne filmen inneholder enkelte mørke og truende scener som kan virke skremmende på de yngste. Filmen får derfor 7-årsgrense.

Avatar
I dette fantastiske actioneventyret tar skaperen av Titanic, James Cameron, oss med til en ny og spektakulær verden. Jake Sully, en tidligere marinesoldat nå lenket til en rullestol, blir rekruttert til å reise lysår unna til den fjerne månen Pandora. Her får Jake i oppdrag å være med å kjempe en kamp for å få tak i et sjeldent mineral som kan redde jordens energikrise.
Siden atmosfæren på Pandora er giftig har det blitt opprettet et eget Avatar program, hvor mennesker kobles via bevisstheten til en Avatar. Disse Avatarene er et genetisk hybrid mellom menneskelig DNA blandet med DNA av de innfødte på Pandora kalt Na'vi.

Gjenfødt i sin Avatar kan Jake endelig gå igjen. Han får i oppdrag å infiltrere de innfødte, da de er et stort hinder for å få tak i det dyrebare mineralet. Men når en vakker kvinnelig Na'vi redder livet til Jake, blir alt forandret. Han blir bergtatt av hennes klan, og velger å lede deres kamp for å redde en hel sivilisasjon.

Genre: Action / Sci-Fi
Regi: James Cameron
Skuespillere: Sam Worthington, Sigourney Weaver, Zoe Saldana, Michelle Rodriguez, Giovanni Ribisi
Nasjonalitet: USA
Lengde: 2 t. 42 min.
Sensur: 11 år
Begrunnelse: Kraftige effekter og voldsomme scener gjør at denne filmen antas å virke skremmende på 7-åringer, filmen får derfor 11- årsgrense.

Trailere og mer om filmene finner du her


Les meir om

Kultur