Lokal | 13. sep. 2015

Os APs kuvendinger

Leserinnlegg, Terje Søviknes (Frp): Etter at Os AP er blitt presset på sin økonomiske politikk gjennom valgkampen har vi i det siste blitt vitne til en rekke oppsiktsvekkende kuvendinger.

Os APs kuvendinger
Terje Søviknes reagerar på at AP har endra haldning i fleire saker, mellomanna om tropehagen på Luranetunet (foto: Andris Hamre)
Andris Hamresøndag 13. sep. 2015 09:33

På Os Arbeiderparti sin Facebook-side kan vi lørdag lese at de nå er i mot bygging av tropisk hage som en del av det nye sykehjemsprosjekt på Luranetunet. Dette står i skarp kontrast til APs positive kommentarer til prosjektet da det ble presentert i Os formannskap i juni. Da var de over seg av begeistring. Skal de nå stoppe prosjektet, som allerede har vært ute på anbud? Unner ikke AP våre eldre dette fantastiske prosjektet?

De er plutselig også blitt i mot bølgedempere i Os Havn. Også her har de snudd. I budsjettet til Os Ap for 2015 lå det inne 7 mill kr til skjerming av havnen. Riktig nok økte FrP/H dette til 21 mill kr for å sikre fullfinansiering, men vi har aldri tidligere registrert at AP er i mot prosjektet. Potensialet for Os Havn er stort, både for permanente båtplasser og gjestebåthavn. En skjerming av havnen vil skape ny aktivitet på Osøyro og styrke prosjekt ”Liv på Øyro”. Nå er altså Os Ap i mot.

Ishall-prosjektet som FrP lanserte i vår er ikke kommet så langt i prosessen enda. At Os AP nå er i mot ishall i Os er en helt grei og legitim prioritering fra AP, men står i skarp kontrast til Os APs ordførerkandidat Helge Steinum sitt oppslag i Os & Fusaposten i vår da FrP lanserte ideen om ishall i Os. Da ønsket han velkommen etter, og hoverte med at dette hadde AP jobbet med i lang tid. En tredje kuvending på kort tid. Greit å vite for både Osinger og ikke minst alle Søftelendinger.

Til orientering kan jeg bare nevne at Os FrP aldri har tenkt at en eventuell ishall i Os skal fullfinansieres av Os kommune. Også her må vi evt. søke et spleiselag med private sponsorer, tippemidler og kommunale bidrag.

Uansett vitner disse tre sakene om et Arbeiderparti som ikke helt vet hva de vil. Det er lenge siden vi har sett maken til kuvendinger i Os-politikken. Og alt i løpet av få måneder. Om dette er et uttrykk for Os Aps forutsigbarhet i økonomistyringen er det all grunn til å rope et varsku. Budsjettarbeid og økonomistyring er langsiktig arbeid, og kan ikke preges av denne type kuvendinger.

Os FrP har lagt mye ned i å skape en sunn kommuneøkonomi i Os. Forutsigbarhet og stabile rammer er viktig for administrasjonen og alle våre ansatte som skal levere både nye utbyggingsprosjekt og tjenester gjennom budsjettåret. I valget på mandag skal du som velger også ta stilling til økonomistyringen i Os – godt valg!

Terje Søviknes
Ordførerkandidat
Os Fremskrittsparti

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Hald deg oppdatert med Midtsiden

Få tilgang til alt innhald frå Midtsiden-redaksjonen. Som abonnent hjelper du oss på veg til å kunna dekka endå meir av det som skjer i Os!

  • Tilgang til alt innhald
  • Utan bindingstid
  • Frå 145 kr/md.
Les meir og bestill

Abonnementet blir fornya kvar månad. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.