Sport | 25. mars 2018

Os Oldboys til finale i Bergen Open

Veteranene til Os har hatt en god oppvarming før seriestart. Solbakken gir her et fyldig referat fra turneringen.

Kjetil Vasby Bruarøysøndag 25. mars 2018 22:57

Bilde, øverst frå venstre: Leif Erik Solbakken, Eivind Carlsson, Arvid Søvik, Helge Ask, Egil Borgen, Stian Bårtvedt, nederst fra venstre, Tor Mogens Jentoft, Stig Morten Bruarøy, Robert Bjørnevik, Frode Øye og Morten Døsen (ble skadet, innfelt nede til høyre).

I SmalahoveCup på Voss måtte Os nøya seg med 3. plass i 2017, men forrige helg var de for andre år på rad i finalen i Bergen Open CUP (Statoil) i Vestlandshallen.

Leif Erik Solbakken, som leder laget sammen med Stig Morten Bruarøy, gir som vanlig en fargerik oppsummering av cupen:

Pulje 1: Os Oldboys - Statoil Energy, Skjergard Oldboys - Os Oldboys, Os Oldboys - Øygard Tjukk
Sluttspill: Semifinale: Sædalen IL - Os Oldboys
Finale: Os Oldboys - Øygard Tjukk

Lørdag 17. mars var Os Oldboys i Vestlandshallen for å kjempe om nok en pokal til Os TF. I fjor ble det et knepent 1-0-tap for Sædalen i finalen, og målet i år var å ta revansj og å ta 1. plassen.

Den første kampen startet klokken 10 og gikk mot Statoil Energy. Det var en jevn kamp fra starten av men Os hadde føringen i kampen og de største sjansene. Leif Erik Solbakken hadde et knallhardt skudd i stolperoten som fortjente en bedre skjebne etter 4 min.

Kampen bar preg av at det var den første kampen og mye tut og kjør frem og tilbake. Tor Mogens måtte være keeper i denne cupen da Vidar måtte melde forfall pga en akutt ryggskade …

Tor Mogens hadde noen flotte redninger i de forsøkene som kom fra Statoil Energy. Både Eivind og Frode hadde noen halvsjanser som kunne endt i skåring til Os, men det ble ikke skåring før det gjensto 6 minutter av kampen.

Helge kom inn som innbytter og tok ansvar med én gang!

Han fosset frem over på banen fra egen banehalvdel og avsluttet med et hardt skudd i høyre hjørne fra ca 12 meter. Helge sa at han var ganske enkelt lei av å se på at vi sløste vekk sjansene våre. Resten av kampen hadde Os god kontroll på motstanderene med en Egil (Borgen Betong) i storslag i forsvar, sammen med Stian Bårtvedt, så var det ikke noe mer å hente for Statoil Energi i denne kampen.

Kamp nummer to mot Skjærgard Oldboys begynte veldig friskt. Arvid er nå ankommet Vestlandshallen etter å ha vært på nattskift til kl 09 (imponerende). Os hadde bestemt seg for å gå ut i hundre og få full pott før siste kamp. Os gikk rett i angrep og hadde noen fete sjanser av Robert og Frode. Etter tre minutter spilt så kommer den første nettsusen. Stian Bårtvedt legger all tyngde bak et skudd fra midten og ballen går via en motstander og rett i mål. Da er Os i gang.

Stig fosser frem på høyresiden og legger hardt inn foran mål hvor Leif Erik setter ballen enkelt i mål på bakerste stolpe.

Mål nummer tre kommer etter enda et raid av Stig (han var faktisk god i denne kampen) og et nytt innlegg foran mål, hvor Eivind dukker opp og plasserer enkelt i mål.

Stig Morten starter fra egen banehalvdel på høyresiden og kliner mål nummer fire i lengste hjørne.

Nå er også Morten Døsen ankommet og han varmer ikke opp (han mener selv at han er veldig godt trent) før han går rett innpå banen og kjører noen gode raid og godt samspill med Arvid, som har erstattet Stig. Os får skåring nummer fem med noen gode «kroppsfinter» av Frode på topp. Ballen rulles enkelt i mål. Seks null og siste målet i kampen skåres av Eivind, som får en fin krosser av Robert. Denne kampen var meget bra fra Os sin side og de var godt fornøyd med egen innsats før siste kamp.

Siste innledende kamp gikk mot Øygard Tjukk. Øygard hadde også vunnet sine to kamper, og det var klar for en tøff og jevn kamp. Os fikk den verst tenkelige starten da Øygard gikk opp i 1-0 etter 3 minutt.

Keeper til Os, Tor Mogens, holdt Os inne i kampen med flere gode redninger (det er lenge siden vi har hatt en så god sisteskanse i en cup).

Os kommer mer og mer inn i kampen, og utligner til 1-1 på enda et langskudd av Stian. Robert ruler på midten sammen med Leif Erik og Egil. Fine kombinasjoner før ballen havner hos Robert og Os leder 2-1.

Morten entrer banen igjen. Til vanlig er han en bauta på banen, men i denne cupen så holdt han kun i 6 minutter (to innhopp) før strekken var der og han kunne ta en tidlig dusj. Øygard Tjukk har en «stor» (ikke tjukk) spiss som gjør livet surt for forsvaret til Os i perioder. Han klarer å plassere en heading inn i mål bak Tor ett minutt før slutt. Kampen ebber ut med 2-2 og uavgjort. Os blir dermed puljevinner og skal møte Sædalen i semifinale.

Sædalen var finalemostanderen til Os i fjor. Den gang vant Sædalen 1-0 på et selvmål av Erik Hjørnevik. Os bestemte seg for å ta hevn i år og komme til enda en finale. Sædalen hadde forsterket laget med tidligere toppspiller Roar Fredriksen, men det skulle ikke hjelpe noe særlig.

Os startet med å trille ball og være tålmodige. Denne tålmodigheten lokket Sædalen opp på banen og Os fikk litt rom fremover på banen, noe som resulterte i en flott skåring av Helge etter et innlegg fra Stig.

Det var nå 7 minutter igjen av kampen og Sædalen kaster frem mange spillere. God jobbing av Arvid og Egil (BB) i forsvar førte til at Os fikk noen flotte kontringer som førte til 2-0-målet. Frode Øye fikk en pasning av Robert, og han gjorde ingen feil alene med keeper.

Os er dermed i finalen for andre året på rad og fikk sin hevn over Sædalen.

I finalen møter Os – Øygard tjukk for andre gang. Øygard Tjukk vant semifinalen over Brann på straffer. Finalen mot Os var preget av at dette betydde mye for begge lag.

Det var sjanser begge veier og kampen bølget frem og tilbake. Øygard Tjukk fikk uttelling etter et skudd som smyger seg nede til høyre for Tor. Dette førte til at Øygard la seg lengre bak på banen i forsøk på å sikre seieren. Os fortsatte å produsere sjanser uten å få uttelling.

Det gjenstår 5 minutter da Egil spiller vegg med Robert, og Egil får tilbake ballen på to meters hold, hvor han fomler litt med å tilrettelegge ballen til venstrefoten før han avslutter kaldt til side for keeper.

Dette målet er Egil sitt første offisielle mål på 6 år, etter at han i år begynte å spille fotball igjen.

Det er nå en stillingskrig og begge lag vil avgjøre kampen, både Frode, Stig og Helge har muligheter til å sette inn det avgjørende målet uten å lykkes. Det gjenstår 45 sekunder og Øygard sender en lang ball opp mot sin «store» spiss, som legger seg bakover med Stian hengende på ryggen.

Tor ligger nede i en klynge sammen med Stian og spissen til Øygard, som på utrolig vis klarer å sende ballen via Stian sin legg og i mål.

Dermed er Os finaletapere med ett selvmål i siste sekundene i år også.

Dette var surt, men alt i alt så har dette vært en god turnering for Os sin oldboyser. Ferden gikk til Os og Hanne’s for å se på engelsk fotball.

Det strides ennå om hvem som ble topp skårer i turneringen, Stian eller Helge? Etter fintelling så ble Eivind Os sin toppskårer.

Stig fikk litt pes for å ikke følge motstanderene sine løp på høyresiden under oppsumeringen av turneringen. Tor fikk mye skryt for sin opptreden mellom stengene. Vi ble enige om at til neste år så skal pokalen hjem til Kuventræ.

Stig og Leif Erik ønsker nå spillerne en riktig god påske og håper de holder seg i form til seriestart!

(Seriestart er borte mot Bjarg 22. april)