- 07. nov. 2019

Os vann Smalahove Cup på Voss

Stilte med to lag i oldboysturneringa og klatra tilbake på toppen av pallen.

Os vann Smalahove Cup på Voss
Os oldboys stilte med to lag, U-laget øvst, seniorane nedst. 
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøytorsdag 07. nov. 2019 16:33

Bildeserie:

Os 2, U-laget.
Os 2, U-laget.
Første kamp. Øye ber Sandsgutane roa seg litt ned.
Første kamp. Øye ber Sandsgutane roa seg litt ned.
KA (midten) er klar, Gjermund og Kjetil er nesten klar.
KA (midten) er klar, Gjermund og Kjetil er nesten klar.
Seniorane passar på at U-laget varmar skikkeleg opp.
Seniorane passar på at U-laget varmar skikkeleg opp.
Turneringens beste keeper; Bjarte Arentzen.
Turneringens beste keeper; Bjarte Arentzen.
Toppskårar med 20 mål; Arve Solskjær.
Toppskårar med 20 mål; Arve Solskjær.
Os 1, senior.
Os 1, senior.
Os 2, U-laget.
Os 2, U-laget.
Første kamp. Øye ber Sandsgutane roa seg litt ned.
Første kamp. Øye ber Sandsgutane roa seg litt ned.
1 av 7
Første kamp. Øye ber Sandsgutane roa seg litt ned.
KA (midten) er klar, Gjermund og Kjetil er nesten klar.
Seniorane passar på at U-laget varmar skikkeleg opp.
Turneringens beste keeper; Bjarte Arentzen.
Toppskårar med 20 mål; Arve Solskjær.
Os 1, senior.
Os 2, U-laget.

Os oldboys har ei lang sigersrekke bak seg i Smalahove Cup på Voss.

• Les òg: Uslåelege gamlingar (2013)

Men i fjor blei det ingen finale, i 2017 og 2016 landa dei på 2. plass.

I år som i fjor stilte Os med to lag. Endeleg var dei tilbake på toppen av pallen!

Her er trenarteamet si oppsummering av cupen:

I år er det 19 år siden Smalahovecupen ble avviklet for første gang, og Os oldboys stiller som vanlig mannssterk.

Os var meldt på i gruppen Veteran 45 årsklassen da det var for få lag til å delta i 33 årsklassen. Det ble meldt på med to lag slik at alle skulle få rikelig med spilletid. Det var totalt påmeldt 18 lag i klasse C (Veteran over 45) som ble fordelt i 4 puljer.

Det er kun puljevinnerne som går til sluttspill (oppsett og resultat på profixio.com).

Som vanlig ble Os-gutta fraktet med egen buss fredag til Park hotell for å forberede seg godt til lørdagens kamper. Lørdagens kamper begynte allerede kl 09:30 og en god oppvarmingsøkt ble ledet av lagleder Kjell Arne Hjelle og trener Stig Morten Bruarøy (som tok meniskoperasjon så seint som onsdag samme uke).

For å ha med to lag i turneringen så måtte vi dele lagene inn etter alder og ikke fotballkvaliteter i år. Vi endte derfor opp med sju spillere på hvert lag for å kunne ha reserver om det dukket opp skader.

De eldste

Os TF 1 (seniorlaget) var i pulje D og følgende spillere var i troppen:
Eirik Hjørnevik, Stig Morten Bruarøy, Chris Drange, Tryggve Moberg, Vidar Hjelle, Kjell Morten Søvik, Leif Erik Solbakken og Frode Heggland

Os møtte Øystese i første kamp i seriespillet. Her ble nok Os tatt litt på senga da Heggland sa at disse så ikke ut som gode fotballspillere. Øystese gikk rett i angrep og gikk tidlig opp i en 1-0-ledelse. Os gikk i angrep, men de glemte at det skulle ligge igjen noen i forsvar, og da skåret Øystese både 2-0 og 3-0 før det var gått 5 minutter.

Keeper Vidar «villkatt» prøvde å dirigere forsvaret sitt, men det virket som om de ikke hadde med seg høreapparater. Tryggve sa han hørte alt, men fikk det ikke til å stemme.

I andre omgang så tok vi litt over banespillet ved at Chris var oppspillspunktet vårt, men det hjalp ikke på uttellingen. Kjell Morten hadde noen driblinger, skuddforsøk og headinger uten at det ble uttelling, han må nok trene litt mere fotball til neste år. Øystese fortsatte og var særdeles effektive da de skåret tre mål til før kampslutt og resultatet ender med 6-0-tap.

I andre kamp skulle Os ta revansje etter det forsmedelige tapet for Øystese. På andre banehalvdelen står Nordhordland BK, som Os ikke har møtt tidligere år. Igjen så går Os hardt ut for å punktere kampen helt fra start. Heggland har tatt seg en tur opp langs siden og vinner ballen i gunstig posisjon, han kjører en piruett med keeper, som ikke forstår finten, men ballen havner i mål.

Stemningen og humøret i laget steg flere hakk, men hva hjelper det når Tryggve ikke klarer å ta egne avgjørelser i forsvar, og utligning er et faktum, 1-1. Kjell Morten trøster Tryggve litt og jager han frem i angrep, og Tryggve mottar en nydelig stikker fra Leif Erik og Os leder 2-1. Nordhordland virker friske og kjører i angrep uten at Os klarer å avverge mål, 2-2 blir til 2-3 og til 2-4 og 2-5 før pause.

Etter pause går Os rett i angrep og «pang» så sitter ballen i noten og redusering til 3-5 etter skudd fra Leif Erik. Os øyner fremdeles en sjanse til å vinne denne kampen og produserer gode sjanser, utrolig at Chris ikke scorer på flere lekre fremspill fra Kjell Morten.

Eirik (Eiken) holdt unna motstanderen uten så mye hjelp fra medspillere, og da går det ikke så bra i lengden.

Tro det eller ei, kampen slutter med 3-12-seier til Nordhordland.

Siste gruppekamp er mellom Os og Raundalen. Os hadde nå ingen mulighet for å nå et sluttspill, men de ville likevel rette opp igjen de dårlige kampene de hadde prestert tidligere på dagen. Assistent-trener Stig Morten fikk nå mulighet til å bruke Arve Solskjær, som var kommet fra Os på formiddagen for å være med på siste halvdel av turneringen. Arve leverer som han pleier. Han overkjører motstanderne totalt og gir seg ikke før 4 baller sitter i mål. Noen enkle mål var det, men fy flate kor effektiv han var.

Raundalen reduserer til 5-2 før Chris bruker en «luke» på motstanderen slik at Heggland kan sette ballen i mål til 5-2. Leif Erik setter inn 6-2 og 7-2 med noen flotte hodestøt. Eiken scorer 8-2 på en flott hjørnesparkvariant før Chris avslutter skåringshowet med en høyre-venstre finte før han lobber den iskaldt over keeper. Raundalen reduserer til 9-3 før dommer blåser av kampen.

Dessverre så var ikke denne seieren nok til å vinne puljen, men vi tar det positivet med oss inn i U-laget sin pulje og er klar til å bistå dem. Heggland sier at vi har reist opp som én Klubb og ett lag, når vi nå går inn i sluttspillet.

Håper U-laget har lært litt av seniorene slik at pokalen hentes hjem til Os TF.

De yngste

Os TF (U-laget) var i pulje A og følgende spillere var i troppen:
Stian Bårtvedt, Bjarte Arentzen, Kjetil Lyssand, Gjermund Lyssand, Helge Ask, Frode Øye, Eivind Carlson, Arve Solskjær og lagleder Kjell Arne Hjelle.

De fikk en drømmestart på turneringen ved å vinne 5-3 over Sandsgutane, som vant cupen i fjor. Målskårere i denne kampen var ble Eivind Carlson x 2, Gjermund Lyssand x 2 og Stian Bårdtveit. Det var en fryd å se på hvordan Eivind brukte storslegga (venstrefot) til å dundre inn to susere. Gjermund fulgte opp med to nye skåringer, som en gammel goalgetter (målsnik) han var på 90-tallet.

Kampen lå og vippet litt på stillingen 4-3 til Os, og utligningsforsøkene ble mesterlig reddet av Os eminente keeper Bjarte Arentzen.

To minutter før kampslutt bestemte Stian seg for å fyre av et kanonskudd som suste inn nede i høyre hjørne. Seieren var i boks!

Neste kamp var mot Follese FK. Os tok kommandoen allerede fra start og tok ledelsen med en frekk skåring fra Gjermund. Os økte til 2-0 ved Eivind etter målgivende av keeper Bjarte. Så følgte 3-0 ved Stian før reduseringen 3-1 til Follese kom på en stor forsvarstabbe av Helge Ask. Forøvrig så spilte Helge en god kamp og serverte Gjermund en fin gjennombruddspasning som han satte iskaldt bak keeper, 4-1 slutt.

Den tredje innledende kampen ble spilt mot Kvernbit.

Til denne kampen var Arve Solskjær kommet opp for å bidra med sin spisse ekspertise på fotballbanen. Han kom inn og bidro til en knusende 12-1-seier. Fem flotte mål skåret han i denne kampen før første omgang var ferdig, i tillegg hadde han tre målgivende pasninger, fantastisk bra.

Helge skåret med en tunell på keeper, Frode Øye lobbet inn en skåring fra midtbanen, Gjermund fikk seg to enkle mål på returer fra keeper og Stian satt inn den siste med en ny suser fra egen banehalvdel før en redusering kom helt på slutten for Kvernbit.

I denne kampen spilte Smalahove-debutant Kjetil (Osablod) Lyssand Lindbom ei viktig rolle på midtbanen, som den eminente teknikeren han er, og Bjarte var påskrudd under hele kampen og ekstra utespiller med fine dragninger til stor jubel for publikum.

I den fjerde og siste puljekampen så måtte Os klare uavgjort for å være sikre på å gå videre.

Os sitt U-lag fortsatte å imponere både spillemessig og med et sprudlende humør på og utenfor banen. I denne kampen var det to spillere (Helge og Kjetil) som slet med lyskestrekk og andre diffuse smerter. Frem til nå har de vært helt uvurderlige for laget.

Derfor var det gledelig at de yngste seniorene, Eirik Hjørnevik og Leif Erik Solbakken fra Os TF 2 sitt lag, kunne steppe inn. Disse spillerne bidro sterkt til ein 8-2-seier med sin rutine og bruddstyrke. Fantastisk kjekt å se at kjemien stemmer mellom spillerne. Arve fortsatte sitt målshow med 3 nye mål, lurer på ka han har spist til frokost. Eivind satt inn 2 fine frisparkmål før Stian fikk sin skåring og Gjermund avsluttet med 2 typiske, på-rett-plass-til-rett-tid-skåringer.

Slutt-tabellen i puljen viser at Os er suverene med fire seire og 29-7 i målforskjell!

Semifinalen: Os TF 1 møter Nordhordland BK 2 i semifinalen. Ironisk nok så er dette på en måte revansje etter at de vant over Os TF 2 i sin innledningskamp hele 3-12. Dette visste vi ville bli en tøffere kamp, da de ikke hadde spilt to kamper mot Os sine fire, pga Øystese ikke stilte til siste kamp i deres pulje.

Kampen begynte litt famlende før Os tok føringen med Eivind sin skåring omtrent fra dødlinjen. Os fortsatte å male på og gikk opp i 2-0 da Arve var frempå og headet inn en skåring på hjørnespark fra Øye.

Nordhordland reduserte til 2-1 før Os igjen økte ledelsen til 3-1 ved at Gjermund (the Bomber) tok et brassespark (hallingkast) som suste inn i noten bak en frustrert keeper.

«Akkurat som i glansdagene, når han spilte på Jadakameratene» poengterte Kjell Arne Hjelle (lagleder).

Os økte til 4-1 før pause da Øye driblet seg gjennom alt av Nordhordland-spillere, helt fra egen banehalvdel, og satte ballen lekkert opp i høyre vinkel. Nordhordland ga ikke opp og reduserte to ganger før Os gikk opp i ny tomålsledelse da Stian plasserte ballen til høyre for keeper til 5-3.

Dette utviklet seg til en triller når Nordhordland utligner til 5-5 og kampen står og vipper. Os tar noen grep i angrep og Gjermund setter inn enda en skåring, 6-5 til Os. Os kontrollerer kampen nå og det er 5 minutt til kampslutt. Os kontrer og Eivind avslutter i mål og stillingen er nå 7-5 til Os. Os prøver å holde på ledelsen, men spillerne kjenner det litt i kroppen nå og Nordhordland reduserer til 7-6 og jaggu klarer de ikke å utligne til 7-7 rett før dommeren blåser av kampen.

Dermed er det duket for «sudden death».

Her gjør Øye et sjakktrekk. Han overtaler dommeren til at Os starter med ballen og i løpet av de fire neste trekkene så setter Arve ballen kontant i mål og Os er i finalen!

For en fantastisk lagmoral på guttene!

Finalen:

Finalen går mot Sotra, som slo Halsnøy 3-2 i den andre semifinalen. Det har nå gått 6 timer siden første kampen startet, og gutta må mobilisere alt av krefter for å kunne dra i land seieren. Os bestemmer seg for å gå ut i 100 og det virket som en bra oppskrift. Os gikk opp i ledelsen allerede etter 3 min da Arve satte ballen flott i mål. Gjermund økte til 2-0 på ett «saksespark», før Arve la på til 3-0. Øye økte til 4-1 ved å kjøre tunell på keeper rett før pause.

Sotra prøvde å snu kampen da de reduserte til 4-2, men det holdt kun i ett minutt. Os økte til 5-2 og 6-2 ved «Eiken», to fantastiske enkeltprestasjoner. 7-2 kommer på langskudd fra Leif Erik, keeper fikk ikke opp armene før den lå i nota.

Stian Bårtvedt og turneringens toppskårer, Arve Solskjær, setter inn 8-2 og 9-2 før Sotra reduserer til 9-3 og finalen er vunnet.

Toppskårer og beste keeper

En fantastisk laginnsats av både seniorene og U-laget gjennom hele helgen gjorde at ALLE ble vinnere. Arve Solskjær ble turneringens toppskårer med 20 mål, i tillegg så ble Bjarte Arentzen turneringens beste keeper, og det er ikke mindre enn imponerende.

Vi er i tillegg stolte av at den faste supportergjengen stiller opp og støtter guttane år etter år. En stor takk til Per Olav Sørås, Jan Rotnes, Frode Frotveit, Ole K Opdahl, Robert Nøss, Rolf Matre og ikke minst vår eminente lagleder/pokalhenter Kjell Arne Hjelle. Uten dere så hadde ikke cupen vært like lett å vinne!

Under årets prisutdeling så ble disse spillerne hedret med følgende priser:
Bjarte Arentzen - Årets Smalahove
Chris Drange - Årets Lagspiller
Eirik Hjørnevik - Årets Forbilde
Per Olav Sørås - Årets Ærespris.

Neste fyller Smalahovecupen 20 år og da satser vi på å få med oss også de som var med de første årene. Dato for neste år Smalahovecup er 6. til 8. november, så en tydelig beskjed til gutta er; hold av denne datoen og gi beskjed i heimen!

En stor takk til alle fra trenerne Stig Morten Bruarøy og Leif Erik Solbakken

Les meir om

Bli medlem du også!

Di støtte gir liv til lokalavisa vår.

  • Tilgang til alt innhald
  • For heile familien (6 pers)
  • Utan bindingstid
  • Berre 30 kr per veke
Teikna abonnement

Abonnementet blir fornya kvar 4. veke for kr 120 per månad. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.