- 25. mars 2021

På jakt etter postar, skulpturar og fotomotiv

Os Orienteringsklubb er glade for å kunna tilby fleire og nye løypar i årets program.

Os Orienteringsklubb er glad for å kunna tilretteleggja turorientering i og rundt Os, både i skogen og i meir urbane strøk. (Foto: Venla Snilstveit)
Ørjan Håland
Ørjan Hålandtorsdag 25. mars 2021 14:13

I fjor sto Os Orienteringsklubb klar med «koronafri påskeløype» tidleg i pandemien, no er dei glade for å kunna by på ny løype.

Årets utval skal passa bra både til søndagsturen med familien og treningstur åleine.

– Vi har tilrettelagt for ulike nivå. Vi har postar for både nybyrjarar, litt trente og for vidarekomne, seier Marie Pontoppidan frå Os Orienteringsklubb.

Oppdaterte kart

– I år har vi sett ut postar i skogen på Røtinga og på Balandsneset (utanfor Drange). Mange av våre faste turorienterarar liker seg godt i skogen, og vi har difor planlagt fleire fine turar i desse skogsområda.

– På Røtinga er det mange stiar og fleire er nok godt kjent med dei fine badeplassane og dei mange benkane ein kan nyta nista si på.

– Balandsneset byr på ytterlegare orienteringstekniske utfordringar, men også her er det kome ein del fleire stiar dei seinaste åra, seier Pontoppidan.

Foto-objekt og kunst i staden for postar

I tillegg til tradisjonell orientering, har Os Orienteringsklubb laga foto-orienteringspostar på Kuventræ, med temaet «vinter».

– Foto-orientering skilj seg litt frå vanleg orientering med at det ikkje er postar i terrenget. I stade har du eit ark med bilde. Når du står på punktet i kartet, skal du kjenna igjen eit bildet på arket, seier Pontoppidan.

– Vi har òg laga til ei kort løype på Osøyro som vil gleda kunstinteresserte. Her skal du finna fem skulpturar i Os sentrum.

Gratis turar i grøne løyper

Postane i turorientering heng ute til oktober og løypene kan du gå eller jogga kor tid du vil. Nokre vel å ta mange postar på ein lengre tur, mens andre tar få postar om gongen, for å få mange turar.

– I år har vi tre gratis grøne turar, to på Kuventræ og éin på Osøyro.

– Grøne turar er veldig lette og kan vera ein fin start for dei som har lyst til å prøva seg. I tillegg er det også mogleg å ha med barnevogn eller rullestol på desse turane, avsluttar Pontoppidan.

Dei andre kan kjøpast både på appen Turorientering og hos utvalte butikkar i Os; Jernia, Falk Sport og Buena.

Les meir om

Bli medlem du også!

Di støtte gir liv til lokalavisa vår.

  • Tilgang til alt innhald
  • For heile familien (6 pers)
  • Utan bindingstid
  • Berre 30 kr per veke
Teikna abonnement

Abonnementet blir fornya kvar 4. veke for kr 120 per månad. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.