Kultur | 19. sep. 2019

Programslepp for vesle nyttårsaftan

Osfest-arrangørane byr på desse tre banda på Nore Neset 30. desember.

Programslepp for vesle nyttårsaftan
Danske Claus Pedersen sin Kim Larsen-tribute blei godt mottatt på Osfest i år. Vesle nyttårsaftan får dei meir scenetid. (Foto: KVB)
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøytorsdag 19. sep. 2019 11:42

Bildeserie:

Vivillain er første band ut, som her under Osfest 2019. (Foto: KOG)
Vivillain er første band ut, som her under Osfest 2019. (Foto: KOG)
This Was My Life får tak over publikum på Nore Neset. (Foto: KVB)
This Was My Life får tak over publikum på Nore Neset. (Foto: KVB)
Bighorn Butterboys skal runda av kvelden. (Foto: KVB)
Bighorn Butterboys skal runda av kvelden. (Foto: KVB)
1 av 3
Vivillain er første band ut, som her under Osfest 2019. (Foto: KOG)
This Was My Life får tak over publikum på Nore Neset. (Foto: KVB)
Bighorn Butterboys skal runda av kvelden. (Foto: KVB)

Etter ein festival med éin dag med kvar sin type vêr, går Osfest-arrangørane ei tørrskodd romjul i vente.

Julaftan og nyttårsaftan er på ein tysdag i år, så det blir rikeleg med festlege dagar denne juleferien. Den største festen blir truleg på ein måndag, dagen før nyttårsaftan.

«Lille nyttårsaften»-tradisjonen dei plukka opp frå Fjellheim held fram, i år med desse tre banda:

Vivillain, This Was My Life og Bighorn Butterboys.

– Vivillain opna også årets Osfest, og vi er glade for å få denne eksplosive gjengen til å opna showet også på Nore Neset. This was my life lokkal mange til festivalområdet tidleg om laurdagen i år, blei forsøkt klappa inn på fleire ekstranummer og går for utselte hus over heile Noreg. Folk elskar Kim Larsen-låtar!

– Og så får vi ein skikkeleg bluegrass-avslutting med Bighorn Butterboys, som òg spelte på Torgfesten i Os i år, kjente radiohits framført i hillbilly-punk-stil, seier Tor Egil Hylland.

VIVILLAIN: Vivillain har over de siste årene etablert seg som et solid liveband. Gruppen har allerede vært gjennom over 60 konserter, turne i Tyskland og plateinnspilling i USA. Nå er de klar for nye erobringer. Gruppen leverer et eksplosivt liveshow som drar deg rett tilbake til 80-tallet. Showet kombineres med alt fra fengende moderne rock til drivende hard rock. Vivillain er et band som må oppleves live.

This Was My Life - en hyllest til Kim Larsen & Gasolin: This Was My Life tar deg med på en musikalsk reise gjennom historien til Kim Larsen og Gasolin. I akustisk setting leverer de det beste av hits som f.eks “Papirsklip”, “Midt om natten”, “This is my life” og “Hva gør vi nu, lille du”. Vokalist og frontfigur, Claus Pedersen er opprinnelig fra København så her er ingenting å utsette på verken kjennskapen eller dialekten. I kombinasjon med dyktige og rutinerte bandmedlemmer godt kjent fra Bergens musikkmiljø er kvelden duket for suksess.

Bandet startet i januar 2018 og første konserten befant seg på Ole Bull Scene i Bergen, 4. april 2019. Kun tre uker etter at billettene ble lagt ut var de utsolgt, dette førte til ekstrakonsert der samtlige billetter også ble revet bort. Etter premieren i Bergen har etterspørselen blitt enorm og de spiller for tilnærmet utsolgte arenaer Norge rundt. Som nok et bevis på at This Was My Life er et populært og stødig tribute band har Kim Larsen’s faste gitarist gjennom de siste 23 årene, Karsten Skovgaard takket ja til å medvirke som gjesteartist på foreløpig tre av deres konserter i 2020, herav Drammen, Oslo og Bergen.

BIGHORN BUTTERBOYS: Bighorn Butterboys leverer kjente og kjære radioslagere i god bluegrass stil. Hillbilly punk har aldri vært fetere. Ønsker du god stemning og høy allsangfaktor er Bighorn Butterboys et band å få med seg. Bandet er satt sammen av musikere fra bl.a Temple Sleep, Bjørn Hellfuck, Covercharge, H.E.A.D.S. og In Confesso

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Last ned Midtsiden-appen idag

No kan du følgja nyhende frå Os - rett i appen.

  • Gratis å lasta ned
  • Bli varsla straks noko skjer
  • Tilgjengeleg i App Store og Google Play Store
Last ned appen

For å få tilgang til alle sakene i appen må du vera abonnent.