Over hundre turgåarar møtte fram då Redd Barna Cup tok initiativ til ein søndagskveld på Kobbavågen. (Foto: Redd Barna Cup)

Redd Barna Cup lyste opp vinterkvelden

Som «oppvarming» til cupen i mai inviterte dei til hodelykt-tur til Kobbavågen. Over hundre små og store blei med på turen.

image
image
image
image
image
image
image
Av: Kjetil Vasby Bruarøy

I august blei Redd Barna Cup arrangert for sjette år på rad. I år blir cupen, som er ein liten folkefest med sandvolleyball og fotball for born og vaksne, arrangert på kristi himmelfartsdag torsdag 30. mai.

• Les meir og sjå video frå Redd Barna Cup 2018

– Nytt i år er open påmelding i barneklassen, ikkje berre frå inviterte cupar. I tillegg startar vi ein eigen ungdomsklasse for dei mellom 12 og 16 år, fortel initiativtakar Tommy Aasen.

Nytt i år er òg at Redd Barna Cup tar på seg fleire arrangement enn berre cupen.

– Redd Barna Cup har blitt meir enn ei innsamling til Redd Barna, vi er no registrert som eigen organisasjon, og vi har eit entusiastisk styre som ønskjer å laga aktivitet også andre delar av året.

Stor oppslutnad om ny tur

Søndag hadde Anne Elisabeth Røttingen og Bjørg June Garvik frå Redd Barna Cup invitert til hodelykt-tur til Kobbavågen.

– Vi var overvelda over responsen, mellom 100 og 120 ungar og vaksne gjekk i kø til Kobbavågen.

Turen gjekk frå Gjelevika klokka 17, og det var framleis lyst nokre minutt etter at folk kom fram og fekk fyrt i bålet.

– Denne gong var det eit arrangement utan ambisjon om å samla inn pengar. Det handla berre om å gjera noko kjekt saman, og å ha ei sosial stund i fjøra.

– Vi drøfta om vi skulle laga nokre leikar på plassen, men fann ut at turen i seg sjølv var kjekk nok, og at vi først ville sjå kor mange som dukka opp og korleis det fungerte med så mange på tur saman.

Fleire saker