Sport | 10. juni 2017

Redda kjendisane

Bildeserie: John Lepsøy (84!) viste gamle kunstar då han i full strekk, oppunder tverrliggeren, redda kjendislaget frå tap mot det nystarta gatelaget til Os fotball.

Dette var ein av dei enkle redningane: John Lepsøy viste gamle kunstar i målet for kjendislaget laurdag (foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Andris Hamrelørdag 10. juni 2017 16:39

Kjendislaget mot Gatelaget under Eat Move Sleep Cup på Kuventræ (foto: KVB)
Brynjar «Veggen» Øvredal og John Lepsøy fekk ein omgang kvar i mål for kjendisane (foto: KVB)
Kjendislaget mot Gatelaget under Eat Move Sleep Cup på Kuventræ (foto: AH)
Kjersti Tysse Plätzer hadde 173 i puls (95% av makspuls) under kampen (foto: AH)
1 av 13

La oss ta den episoden først: Kjendislaget stilte med Brynjar «Veggen» Øvredal i mål i første omgang og superveteran og kretsmeister i ei rekkje idrettar, John Lepsøy, i andreomgangen.

Les òg: Dette er eit fotballag!

Os-trenar Hassan El Fakiri, som hadde meldt overgang til gatelaget før kampen, viste at han har vinnarvilje då stillinga var 4-4 og det berre var sekund att av kampen.

Hassan fyrer til frå om lag 10 meter, eit skot dei fleste rundt banen såg ville gå i mål, tett oppunder krysset. Men superveteranen på 84 år ville det annerleis. Med eit tigersprang låg John Lepsøy oppunder tverrliggaren og slo det harde skotet frå El Fakiri utanfor.

Tett og jamnt

Det blei både underhaldande og god fotball då kjendislaget med mellom anna Eirik Søfteland, Sverre Lunde Pedersen, Kjersti Tysse Plätzer og Arne Thuen møtte det nyoppretta gatelaget i Os Fotball med spelarar frå Livskvalitet på Vartun oppfølgingssenter.

Dei to laga sto godt til kvarandre og bau på saftige taklingar og fikse finter. Gatelaget tok føringa i kampen og leia 2-1 til pause, før dei gjekk opp i 3-1 i det som for Midtsiden, frå motsatt kortside, såg ut som eit sjølvmål frå Sverre Lunde Pedersen etter ein retur frå Lepsøy. Lunde Pedersen meiner sjølv han ikkje var borti ballen.

Men kjendisane ville ikkje gje seg. Sentrumsleiar William Lindborg, som òg spelar på Eikelandsosen, utligna til 3-3 før Hassan El Fakiri snappa eit utspel frå John Lepsøy og tok gatelaget igjen opp i føringa. Jon Sivert Rykkel, politikar og nestleiar i Osbadet ville ikkje tape på heimebane og utligna igjen, før El Fakiri fyrte av det tidlegare omtalte superskuddet som Lepsøy meisterleg redda.