Lokal | 12. nov. 2015

– Rekordmange lærlingar

Framo har teke turen til Bjørnefjorden utdanningsmesse på Nore Neset for å marknadsføra seg for elevane.– Vi har rekordmange lærlingar i år, seier Arve Skåtun

– Rekordmange lærlingar
TAF-læring Ørjan Riise, Arnt Ove Lundervik og Arve Skåtun frå Framo fortel at deira verksemd har rekordmange læringar i år. (Foto: CV)
Cathrin Valestrandtorsdag 12. nov. 2015 09:49

Med seg har han Arnt Ove Lundervik og TAF (Teknisk almennfagleg)-læring Ørjan Riise.

– Tidlegare i alle fall, var Framo Fusa den største Os-arbeidsplassen utanom Os kommune. Og framleis er det mange osingar som pendlar inn for å arbeida hos oss. I år har vi heile 63 lærlingar hos oss. Halvt om halvt mellom TAF-lærlingar og vanlege. Så vi har auka opp talet på lærlingsplassar, seier Skåtun

– Vi slår eit slag for TAF også. Då er elevane lærlingar hos oss gjerne fire dagare i veka, og går på skule ein dag. Då har dei fire års utdanningsløp, og dei sit att med både fagbrev og studiekompetanse på toppen, legg han til.

Riise tykkjer livet som TAF-læring er heilt greit.

– Det er ein fin måte å ta utdanning på, som er litt meir praktisk retta. Og det er kjekt å vera ute i arbeidslivet også, ikkje berre slita på skulebenken, seier Riise.

Etterlyser TAF-plassar i Os

Knut Hjertnes ved Fusa vidaregåande seier dei tilbyr fleire utdanningar innan TAF, både helse, marin og mekanisk.

- No er vi på jakt etter fleire TAF-plassar i Os i mekaniske verksemder. Tidlegare har vi hatt Rolls Royce med på laget, men der vert det ikkje meir framover. No må vi ut og finna nye bedrifter, seier Hjertnes.

– Eg er litt usikker på om dei vil og tør ta imotTAF-læringar, desse Os-verksemdene.Men realiteten er at vi har flinke og pliktoppfyllande elevar. Og bedriftene får stabil arbeidskraft i fire år, seier han og legg til at han vil nok strekke ut ei hand til Os næringsråd og be om å få ein sjanse til å presentera seg der.

– Vi må dyrka desse ungdommane og få dei opp og fram, avsluttar han.

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Les meir om

Tilgang til alt innhald for kun 5 kr i 5 veker

Vi set stor pris på at du vel å abonnera på Midtsiden, det hjelper oss på veg til å kunna dekka endå meir av alt som skjer i Os!

  • Tilgang til alt innhald
  • Utan bindingstid
  • Moglegheit for fleire brukarar
Les meir og bestill

Etter kampanjen blir abonnementet fornya kvar månad. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.