Lokal | 25. mai 2020

Røde Kors-båten moden for utskifting

– Klarer vi å skaffe midler kan det bli 13 år til med bidrag på fjorden.

Røde Kors-båten moden for utskifting
Røde Kors-båten har òg vore å sjå i Os hamn. (Foto: Hordaland Røde Kors)
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøymandag 25. mai 2020 10:45

Pressemelding:

I 13 år har Hordaland Røde Kors hatt en aktiv sjøtjeneste med fokus på søk og redning, ambulanseoppdrag og forebyggende aktiviteter. Røde Kors båten er også et viktig kompetansesenter for hjelpekorpsenes opplæring i sjø- og strandredning og for holdningsskapende arbeid med sjøvett blant barn og unge.

Røde Kors-båten er et viktig element i sjøredningstjenesten i samarbeid med Hovedredningssentralen, politiet, helseforetakene og Redningsselskapet.

– Vi ønsker å kunne møte fremtiden med en båt hvor vi kan ta vare på og transportere pasienter på en trygg og sikker måte, kunne gjennomføre søk- og redningsoppdrag og utføre førstehjelp under utfordrende forhold, og å utføre ulike typer assistanse til fartøy i nød.

– Samtidig må båten være en god og sikker plass for våre frivillige under seilas, sier leder for Røde Kors-båten Terje Hårvik.

Målsettingen er å ha en ny båt i drift i løpet av 2021.

– Oppdragsgiverne våre har fortalt oss hva de ønsker å bruke båten til. Vi holder nå på å kartlegge mulige leverandører av redningsfartøy som tilfredsstiller disse behovene.

En ny båt med det nødvendige utstyret koster 11-13 millioner kroner.

Hordaland Røde Kors har satt av 5,2 millioner i et fond til ny båt.

– Vi er derfor avhengige av sponsorer for å få realisert prosjektet, og går i disse dager ut til stiftelser, til næringslivet og til andre som vi håper kan bidra, sier Hårvik.

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Hald deg oppdatert med Midtsiden

Få tilgang til alt innhald frå Midtsiden-redaksjonen. Som abonnent hjelper du oss på veg til å kunna dekka endå meir av det som skjer i Os!

  • Tilgang til alt innhald
  • Utan bindingstid
  • Frå 145 kr/md.
Les meir og bestill

Abonnementet blir fornya kvar månad. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.