Røde Kors-båten moden for utskifting

– Klarer vi å skaffe midler kan det bli 13 år til med bidrag på fjorden.

Røde Kors-båten har òg vore å sjå i Os hamn. (Foto: Hordaland Røde Kors)
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøymandag 25. mai 2020 12:45

Pressemelding:

I 13 år har Hordaland Røde Kors hatt en aktiv sjøtjeneste med fokus på søk og redning, ambulanseoppdrag og forebyggende aktiviteter. Røde Kors båten er også et viktig kompetansesenter for hjelpekorpsenes opplæring i sjø- og strandredning og for holdningsskapende arbeid med sjøvett blant barn og unge.

Røde Kors-båten er et viktig element i sjøredningstjenesten i samarbeid med Hovedredningssentralen, politiet, helseforetakene og Redningsselskapet.

– Vi ønsker å kunne møte fremtiden med en båt hvor vi kan ta vare på og transportere pasienter på en trygg og sikker måte, kunne gjennomføre søk- og redningsoppdrag og utføre førstehjelp under utfordrende forhold, og å utføre ulike typer assistanse til fartøy i nød.

– Samtidig må båten være en god og sikker plass for våre frivillige under seilas, sier leder for Røde Kors-båten Terje Hårvik.

Målsettingen er å ha en ny båt i drift i løpet av 2021.

– Oppdragsgiverne våre har fortalt oss hva de ønsker å bruke båten til. Vi holder nå på å kartlegge mulige leverandører av redningsfartøy som tilfredsstiller disse behovene.

En ny båt med det nødvendige utstyret koster 11-13 millioner kroner.

Hordaland Røde Kors har satt av 5,2 millioner i et fond til ny båt.

– Vi er derfor avhengige av sponsorer for å få realisert prosjektet, og går i disse dager ut til stiftelser, til næringslivet og til andre som vi håper kan bidra, sier Hårvik.

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Bli medlem du også!

Di støtte gir liv til lokalavisa vår.

  • Tilgang til alt innhald
  • Utan bindingstid
  • Knappe 30 kr per veke
Teikna abonnement

Abonnementet blir fornya kvar 4. veke for kr 120 per månad. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.