Lokal | 04. juni 2019

Samarbeider om førstehjelpskurs rettet mot barn

Helsestasjonen og Os Røde Kors med kurs rettet mot spebarns- og småbarnsforeldre.

Samarbeider om førstehjelpskurs rettet mot barn
Kristian Strønen ved Røde Kors-huset i Kolskogheiane. (Arkivfoto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøytysdag 04. juni 2019 11:18

Onsdag i neste uke starter det første 3-timerskurset «Førstehjelp Barn», et kurs som spesielt er rettet mot spebarns- og småbarnsforeldre, og andre som har omsorg for barn under 8 år.

– Dette tilbudet er, så vidt vi vet, et tilbud som ikke finnes i andre kommuner i Hordaland, sier Kristian Strønen i en pressemelding i dag.

Samarbeidet startet med en henvendelse fra Dagmar Hilde, fagleder for helsesykepleiertjenesten i Os.

– Helsestasjonen får ein del spørsmål om kurs i førstehjelp til sped- og småbarn. Dette har ikke helsestasjonen mulighet til å gi. Vi har vist noen av foreldrene videre til Os Røde Kors, og vi har vært veldig fornøyde med tilbudet de har hatt å gi, sier Hilde.

Kjøpte åtte babydukker å øve på

Os Røde Kors hadde 14 dager tidligere gjennomført et slikt kurs for en barselgruppe. Tilbakemeldingene var så positive, spesielt at deltakerne hadde fått øve på spebarnsdukker – dukker som var innlånt av Hordaland Røde Kors, at det ikke var vanskelig å gi dette svaret:

«Vi er veldig positive til et samarbeid med Helsestasjonen, og kan gjerne etablere dette som et permanent tilbud. I så fall trenger vi å oppgradere baby-treningsdukkene våre.

Os kommune sa seg villig til å dekke kostnaden på 11.000 kroner, så nå har Os Røde Kors to komplette sett, 8 voksne dukker og 8 spebarnsdukker.

Flere kurs per halvår

Kommunen har trykket en brosjyre som er lagt ut på Helsestasjonen og i Kundetorget, og lagt ut tilbudet på infoskjermene.

– Siden vi ikke kjenner behovet er det bare planlagt ett kurs før ferien. Hvis det viser seg at det er større, er det raskt gjort å arrangere flere. Når vi får en bedre oversikt over behovet, vil vi sette opp faste datoer for hvert halvår.

Hvert kurs er på tre timer og får en pris på 300 kroner, noe som inkluderer kursmateriell og deltakerbok. Det blir gitt rabatt til foreldre som deltar sammen.

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Les meir om

Last ned Midtsiden-appen idag

No kan du følgja nyhende frå Os - rett i appen.

  • Gratis å lasta ned
  • Bli varsla straks noko skjer
  • Tilgjengeleg i App Store og Google Play Store
Last ned appen
For å få tilgang til alle sakene i appen må du vera abonnent.