Lokal | 16. feb. 2021

Sender 900 rekrutter til Os

– Alle har portforbud.

Soldatene kommer til Ulven i hovedsak for å driva skytetrening. (Pressebilde)
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøytirsdag 16. feb. 2021 15:40

Pressemelding:

I uke 7 og 8 skal rekrutter fra KNM Harald Haarfagre gjennomføre en skyte- og feltøvelse på Ulven leir. Øvelsen er en avgjørende del av soldatutdanningen.

Smittevern er ivaretatt, og all øvingsaktivitet vil foregå på militært område på- eller i nærheten av Ulven leir.

Med portforbud

I uke 7 skal rekruttene fra sjøseksjonen gjennomføre øvelsen. Når de er ferdige, ankommer rekruttene fra luftseksjonen Ulven leir i uke 8. Begge øvelsene vil bli gjennomført med strenge smittevernstiltak. Rekruttene har portforbud under hele rekruttiden, og øvelsen på Ulven er ikke et unntak.

– Rekruttene har hatt portforbud siden de ankom Madlaleiren for 5 uker siden, og de vil fortsette å opprettholde kohortene under øvelsen på Ulven, sier sjef KNM Harald Haarfagre kommandør Ronny Kristoffersen.

– Det er i hovedsak en skyteøvelse for å gi rekruttene grunnleggende skyteferdigheter. Vi ser det nødvendig å gjennomføre denne øvelsen, da det er en avgjørende del av soldatutdanningen.

De vil bli kjørt opp i egne busser, og holder seg til sine kohorter under hele øvelsen. Gjennomføring av denne skyteøvelsen, utgjør derfor ingen risiko for spredning av Covid-smitte.

– Smittevern er ivaretatt, og øvelsen er nøye planlagt og tilrettelagt for ikke å risikere spredning av Covid-smitte. I tillegg er det lokale politiet varsla om øvingsaktiviteten, forsikrer sjef for Sjøseksjonen på KNM Harald Haarfagre, flotiljemester Steffen Åsland.

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Les meir om

Bli medlem du også!

Di støtte gir liv til lokalavisa vår.

  • Tilgang til alt innhald
  • Utan bindingstid
  • Fra 36 kr/uke
Se priser

Abonnementet blir fornya kvar måned. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.