Sjekk fulltreffarane!

Her er video, resultat, bildeserie og intervju frå karate-NM i Oshallen.

Kjetil Vasby Bruarøy
30. november 2015 - 22:12

Alle deltakarane frå Os tok medalje og arrangørklubben sto for ei heftig oppvising (sjå video) då Os Karateklubb laurdag arrangerte NM for første gong.

– Vi er veldig glade for at alt gjekk så bra, og for den enorme dugnadsinnsatsen medlemmar og foreldre viste, seier Vidar Mjånes.

Sjølv stilte han som dommar og heldt på frå før stemnestart klokka 11 til NM og noregscupen var over i 20-tida.

– Eg har inntrykk av at arrangementet har vore inspirerande for heile klubben. Osingane lagde mykje liv på tribunen og mange synest det var kjekt å sjå sine eigne konkurrera. Spesielt kjekt var det at veteranane stilte opp i lagkamp, og at dei gjorde det så bra.

Dei lokale resultata

Os 1, med Henrik Reed-Larsen og Åsmund Slettevold frå Os saman med franske Nicolas Cronard og svenske Fredrik Valo, var fem sekund frå finaleplass, men missa då Tiger sin robuste Erol Abdicevic var strategisk og pressa Valo, som leia siste og avgjerande kamp, av matta og ut til fjerde åtvaring, noko som førte til diskvalifikasjon og kamp om bronse, som dei vann.

Os 2, med veteranane Oddbjørn Aspenes, Trond Blomberg og Dan Sander Soltwedel, vann også første lagkamp, men tapte neste og måtte kjempa seg fram til den andre bronseplassen.

– Det er fem år sidan eg hadde ein gjestevisitt på matta. Det var kjekt å gå kamp igjen, og at eg vann den siste og avgjerande runden, seier Trond Blomberg.

Også Os sitt ungdomslag (12-13 år), med Sondre Kvamsdal, Benjamin Askvik Midtbø og Tobias Hagen Røttingen, tok bronse.

Armin Palislamovic tok dessutan sølv i noregscupen (junior, open klasse).

– God gjennomføring

Noregstoppen var på plass, med utøvarar som Jørn Ove Hansen og Steffen Larsen. Det var òg representantar frå Norges Kampsportforbund, assisterande landslagssjef Morten Alstadsæther (fleire gongar europameister og VM-sølv på 90-talet) og tidlegare landslagstrenar i 20 år, Arild Lund.

– Etter nokre år med lagkamp som eige NM skal vi i mars neste år ha lag og kata tilbake saman med NM individuelt, fortel Alstadsæther.

– Dette er noko av det betre vi har sett og ei flott avrunding som siste frittståande lag-NM.

Arild Lund er glad for å sjå at noregscupen no er tilbake igjen.

– Dette var ein stor og viktig serie av fire konkurransar, med NM som femte og avsluttande for sesongen. Eg trur det blei for mange vektklassar som enkelte sesongar førte til for få deltakarar per klasse. Det er nok lurt å starta med open klasse, då blir det òg endå meir stas å vinna, seier Lund.

Noregsmeistrane

Det blei konkurrert i både kata, lag-kata og lagkamp i Oshallen laurdag.

Her er alle dei nybakte noregsmeistrane:

Kata kvinner +12 år: Andrine Hilton, Tiger KK
Kata menn +12 år: Idrees Abdullah, Tiger KK
Lagkata kvinner +12 år: Tiger KK
Lagkata menn senior +18 år: Tiger KK

Lagkamp kvinner 14-15 år: Sentrum KK
Lagkamp kvinner senior: Mizuchi KK

Lagkamp gutar 12-13 år: Sarpsborg KK
Lagkamp gutar 13-17 år: Sarpsborg KK
Lagkamp menn senior: Mizushi KK

Her er link til komplett resultatliste.

 

 

Les meir om

Sport Kampsport