Kultur | 21. feb. 2020

Slepp to artistar til den nye festivalen

Madcon er blant banda som kjem til osingane sin nye festival i Bergen.

Slepp to artistar til den nye festivalen
Madcon speler på osingane sin nye festival i Bergen.
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøyfredag 21. feb. 2020 08:49

I desember var det klart at neste festival frå Osfest-arrangørane ikkje blir i Os, i starten på februar fortalte festivalsjef Tor Egil Hylland om ny festival i Bergen.

«Bystrandfestivalen» blir arrangert av Os Live AS ved sjøen på Møhlenpris fredag og laurdag 14. og 15. august i år.

– Responsen har vore veldig god. Vi er utselt for dei vi la ut til ekstra låg pris, «early bird», og vi sel billettar kvar einaste dag, seier Hylland til Midtsiden.

– Det går mest til bergensarar, men eg ser at vi òg sel ein del til både Os og sørover til Stavanger.

Onsdag 5. februar la dei ut to band i programmet, Postgirobygget fredag og Kakkmaddafakka laurdag.

I dag fortel dei at også Madcon og Stage Dolls kjem til Bystrandfestivalen. Begge skal spela fredagen.

– Begge desse har skapt liv under Osfest, no gler vi oss til å sjå dei på Kong Christian Fredriks Plass på Marineholmen.

– Kor mange band blir det i alt?

– Truleg 4-5 per kveld, men det er ikkje heilt bestemt kor lenge vi kan halda fram utover kvelden. I Os kunne vi spela til 2 om natta, i Bergen er det fleire som må skru av musikken klokka 23, eller rundt midnatt.

– Men det er marknad for å starta tidlegare på dagen i Bergen. Vi vil starta klokka 15 fredagen og 12 laurdag, først med familiearrangement, så blir det fest frå tidleg kveld.

Under følgjer pressemelding om Madcon og Stage Dolls:

Madcon ble først kjent tidlig på 2000-tallet, da de debuterte med spellemannprisvinnende «It’s All a Madcon». I 2007 kom det store gjennombruddet med singelen «Beggin», en gammel Frankie Valli-klassiker i ny drakt som solgte til seks ganger platina.

Oppfølgeralbumet «So Dark The Con Of Man» solgte til dobbelt platina, og innkasserte to spellemannspriser. Deretter gikk det slag i slag med «An InCONvenient Truth» og singelen «Liar», og enda et par spellemannspriser, før de i 2010 holdt en forrykende opptreden under Eurovision-finalen med låta «Glow». Låta gikk 10 ganger platinum og toppet hitlister i Norge og rundt om i Europa.

I 2013 slapp bandet albumet «Icon». På albumet bidrar internasjonale stjerner som bla Kelly Rowland, Snoop Dogg og Rick Ross. Singelen «One life» feat Kelly Rowland gikk multi platinum og har over 16 millioner views på Youtube.

Madcon fortsetter suksessen, og er fremdeles like aktuelle: «Don’t Worry» har nesten spinnville 200 millioner streams på Spotify! I mars 2019 kom låten «Callin You», en låt som kan fenge alle som liker god energi og god musikk.

Legendariske Stage Dolls er allerede godt i gang med å planlegge 2020. Året vil inneholde både konserter i inn- og utland i tillegg til studioarbeid.

I 2020 er det 30 år siden «Love Cries» lå og gynget på de amerikanskje hitllistene, den gikk til nr. 46 på Billboard og helt opp til topp 3 på AOR Radio Chart.

– Det var visst bare Aerosmith og Motley foran oss, forteller Torstein Flakne, men det er forsåvidt greit.

– Vi må innrømme at det var ganske stort for tre «guta» fra Trøndelag å cruise nedover Freeway 101 mot Los Angeles og høre «Love Cries» på radioen.

Låten åpnet opp for to hektiske år i USA for Stage Dolls.

Stage Dolls speler òg fredagen under Bystrandfestivalen.
Stage Dolls speler òg fredagen under Bystrandfestivalen.

– Vi turnerte landet opp og ned, hit og dit, forteller Terje Storli. Ofte var det egne konserter på rockeklubber, men vi ble også spurt om å gjøre konserrter sammen med andre band, som bl.a Warrant, Blue Murder og Faster Pussycat.

– Det var en fantastisk opplevelse å få realisert guttedrømmen, vi reiste jo rundt i ‘nightliner’ i USA, hvem skulle trodd det på Melhus og Risvollan!

Like før jul i 2017 fikk gutta beskjed, de var innlemmet i Rockheim Hall of Fame. Det var en overraskelse for dem selv, men omverdenen hadde nok ventet på det lenge.

– I løpet av en lang karriere gjør du mye rart og tenker kanskje ikke så mye over hver opplevelse og øyeblikk men det er klart, når vi ser oss tilbake så ser vi at vi nok har gjort noe riktig, sier Terje.

Hall of Fame har tidligere innlemmet blant annet Dum Dum Boys, De Lillos, Åge Aleksandersen så Stage Dolls har havnet i et celebert selskap.

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Last ned Midtsiden-appen idag

No kan du følgja nyhende frå Os - rett i appen.

  • Gratis å lasta ned
  • Bli varsla straks noko skjer
  • Tilgjengeleg i App Store og Google Play Store
Last ned appen

For å få tilgang til alle sakene i appen må du vera abonnent.