Venter med trinn 4 - justerer på trinn 3

Regjeringen med pressekonferanse i dag.

Erna Solberg, her på en pressekonferanse i starten på mai. (Foto: Regjeringen)
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøymandag 05. juli 2021 12:51

Etter råd fra Helsedirektoratet og FHI har regjeringen besluttet å utsette innføringen av trinn 4 i gjenåpningsplanen. Overgangen til trinn 4 kan tidligst skje i slutten av juli eller begynnelsen av august.

– Det er data og ikke datoer som avgjør når vi kan gå videre i gjenåpningen. Det er en risiko for at delta-varianten skal forårsake en fjerde smittebølge i den uvaksinerte delen av befolkningen, blant dem som bare har fått én dose eller er i sårbare grupper, sier statsminister Erna Solberg i en pressemelding i dag.

Justeringer i trinn 3

Fra midnatt natt til torsdag 8. juli øker regjeringen antallet på offentlige arrangement der det benyttes koronasertifikat og adgangstest.

Antallet som kan delta på utendørsarrangement med sertifikat og test øker fra 5000 til 7000 hvis alle sitter på faste, tilviste plasser og deles inn i kohorter.

Krav om bordservering av alkohol opprettholdes, men innslipps-stopp fra klokken 24 gjelder ikke lenger for slike arrangementer.

Hva som menes med «slike arrangementer» er foreløpig uklart (om det gjelder pub og nattklubber, eller bare festivaler).

Oppdatert: Vi har fått bekreftet at utelivet ikke påvirkes av dagens justering - som gjelder fra torsdag.

Dette er reglene for offentlige arrangementer innendørs fra og med 8. juli, der det benyttes coronasertifikat og adgangstest:

Med faste, tilviste plasser: Maks 3000 personer (opp fra 2500 personer). Inntil 500 per kohort, og maks 50 prosent kapasitet.

Uten faste, tilviste plasser: Maks 1500 personer (opp fra 1000 personer). Inntil 500 per kohort, og maks 50 prosent kapasitet.

Disse reglene vil gjelde for offentlige arrangementer utendørs:

Med faste, tilviste plasser: Maks 7000 personer (opp fra 5000 personer). Inntil 500 per kohort, og maks 50 prosent kapasitet.

Uten faste, tilviste plasser: Maks 3000 personer (opp fra 2000 personer). Inntil 500 per kohort, og maks 50 prosent kapasitet.

De som er beskyttet trenger ikke å holde avstand til personer i samme følge, unntatt personer i samme følge som er ubeskyttet og i risikogruppen.

– Når vi bruker koronasertifikat blir risikoen for smitteutbrudd lavere. Disse endringene vil gjøre det enklere å gjennomføre festivaler og arrangementer i sommer på en trygg måte, sier Solberg.

Les hele pressemeldingen på regjeringen.no

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Les meir om

Bli medlem du også!

Di støtte gir liv til lokalavisa vår.

  • Tilgang til alt innhald
  • Utan bindingstid
  • Sommartilbod frå 5 kr
Få sommartilbodet

Abonnementet blir fornya kvar måned. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.