Lokal | 14. mars 2019

Sp sår tvil om oljearbeidsplasser

Lesarinnlegg: 35.000 arbeidsplasser i region Vestland står på spill.

Sp sår tvil om oljearbeidsplasser
I Bergen, Stord, Fjell, Os og Askøy er det svært mange som jobber i Norges viktigste næring, skriv Silje Hjemdal. (Bilde: Deepsea Atlantic, som i 2009 låg i Bjørnafjorden. Foto: KVB)
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøytorsdag 14. mars 2019 20:13

I region Vestland har vi mer enn 35.000 oljerelaterte arbeidsplasser. Bare i Bergen er nær 17.000 sysselsatt i oljerelatert industri. I omegnskommuner Stord, Fjell, Os og Askøy er det også svært mange som jobber selv, har en pappa, en søster eller en venn som jobber i Norges viktigste næring.

Nå setter sterke krefter i Senterpartiet disse i fare.

Norsk olje og gass har ferske tall som viser at det er 224.250 oljerelaterte arbeidsplasser i Norge. Nesten en kvart million! Dette omfatter også dem som arbeider med leveranser, på hoteller eller transport. Disse arbeidsplassene er med på å holde hjulene i gang, særlig her på Vestlandet.

Det er ikke noe nytt at venstresiden er fiendtlig til norsk oljenæring. Men at et «distriktsparti» som Senterpartiet nå fremstår som oljefiendtlige er skuffende.

At en nåværende eller tidligere olje- og gassminister har sådd tvil om oljenæringens fremtid i Norge har aldri skjedd tidligere. Det var derfor et sjokk da eks-oljestatsråd Åslaug Haga fra Senterpartiet nylig uttalte at hun ønsker en sluttdato for norsk olje- og gassproduksjon. Haga har vært leder i Sp, og har en mektig posisjon i partiet.

I motsetning til Sp taler ikke Frp med to tunger. Vi heier på oljenæringen!

Jeg er svært glad for at Frp har hånden på rattet ved at vi har olje- og energiministeren. Det å legge ned Norges viktigste næring vil resultere i at hundretusenvis mister jobbene sine og tusenvis av familier mister livsgrunnlaget sitt. Det ville vært en katastrofe for Norge og for Vestlandet.

Nettopp dette vet vår førstekandidat til nye Vestland mye om. Frp topper listen med Terje Søviknes, som tidligere har innehatt denne viktige ministerposten.

Han vet så inderlig godt at norsk olje og gass gir både arbeid og velferd.

Hvordan kan Sp kalle seg et distriktsparti når de i sine egne rekker har folk som snakker om å avvikle Norges viktigste arbeidsgiver i distriktene?

Jeg forventer ikke at Sp har et godt svar, men jeg håper velgerne stiller seg selv dette spørsmålet innen høstens valg.

Silje Hjemdal
Stortingsrepresentant, Vestland Frp

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Last ned Midtsiden-appen idag

No kan du følgja nyhende frå Os - rett i appen.

  • Gratis å lasta ned
  • Bli varsla straks noko skjer
  • Tilgjengeleg i App Store og Google Play Store
Last ned appen
For å få tilgang til alle sakene i appen må du vera abonnent.