Sport | 30. juni 2017

Startar FFO på Søre Neset

Søre Neset IL med nytt tilbod frå hausten. Startar fotballfritidsordning for 3. til 7. klasse.

Susanne Solholm og Frank Haugland blir frå hausten av å treffa på fotballfritidsordninga på Søre Neset (foto: Andris Hamre)
Andris Hamrefredag 30. juni 2017 06:42

Os Fotball har hatt det i fleire år. Lysekloster har hatt det den siste sesongen. Frå hausten startar også Søre Neset med fotballfritidsordning (FFO) i klubbhuset på Halhjem.

– Det er ikkje slik at vi ønskjer å konkurrera med dei andre, men vi såg at det var eit behov her ute også, så difor beslutta styret at vi skulle starta det opp frå skulestart i haust, fortel Frank Haugland som saman med Susanne Solholm skal driva fritidsordninga.

Takkar Hans og Endre

Haugland har i vår vore på hospitering og "i lære" hos Endre Brenne og FFOen på Kuventræ.

– Det er to mann eg spesielt trekka fram i denne samanhengen. Den første er tidlegare dagleg leiar i Os Turn, Hans Parnefält, som var den som fekk det i gang på Os. Det var han som viste at det gjekk ann. Den andre er noverande dageleg leiar i Os Fotball, Endre Brenne. Han har delt villig vekk no når eg har vore på Kuventræ for å læra.

Fem dagar i veka

FFOen på Søre Neset vil vera open fem dagar i veka etter skuletid.

– FFOen er for elevar frå Halhjem og Lunde barneskular. Elevane frå Halhjem går berre bort hit, medan elevane frå Lunde får tilbod om å bli henta. Så langt har vi mellom 17 og 20 elevar påmeldt kvar dag, men vi har plass til fleire.

– Foreldra kan melde dei på alt frå éin til fem dagar i veka.

Mat, leksehjelp, leik og fotball

Haugland og Solholm lovar å ta seg godt av ungane.

– Når dei kjem hit etter skulen så set vi oss ned og gjer lekser, eller leiker fritt, før vi har eit felles måltid med sunn og næringsrik mat klokka 14.

– Etter det er det skifting og ut på banen for ulike fotballaktiviteter, før vi avsluttar dagen med litt frukt eller tilsvarande som restitusjonsmåltid, avsluttar Haugland.

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Bli medlem du også!

Di støtte gir liv til lokalavisa vår.

  • Tilgang til alt innhald
  • Utan bindingstid
  • Fra 36 kr/uke
Se priser

Abonnementet blir fornya kvar måned. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.