Lokal | 02. sep. 2019

SV er eneste garantist mot FrP og Høyre

Lesarinnlegg: Mange velgere ønsker et skifte, men hvem kan de stemme på for å være sikre på at så skjer?

SV er eneste garantist mot FrP og Høyre
Asle Olsen, Bjørnafjorden SV. 
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøymåndag 02. sep. 2019 08:13

Vi nærmer oss valgdagen med stormskritt, og hvem som skal styre Bjørnafjorden kommune etter valget er helt i det blå. Mange velgere ønsker et skifte, men hvem kan de stemme på for å være sikre på at så skjer? Er man sikker på at det blir et reelt skifte om man stemmer på SP, V, Krf, MDG eller AP? Nei, man er ikke det.

Senterpartiet er mer enn villige til å inngå et samarbeid med Høyre og FrP og dermed videreføre store deler av dagens politikk fra Os. Enkelte gjennomslag regner jeg med at SP vil få, men store endringer vil det ikke bli. Det er ingen grunn til å tro at SP vil få noe gjennomslag for indre trasé, og lite gjennomslag for arealpolitikk ved et slikt samarbeid.

Det betyr at de som ikke ønsker Terje Søviknes og FrP-politikk i Bjørnafjorden kommune bør vurdere om det er lurt å stemme på et parti som er villige til å lede Bjørnafjorden inn i Os sine fotspor, med minimal finansiering av alle tjenester.

Venstre er heller ikke helt klar på om de sier nei til FrP eller ei, selv om de virker litt mer nølende til et slikt samarbeid. Men en stemme til Venstre kan altså være en stemme for å fortsette med dagens politikk fra Os inn i den nye kommunen, med dårlige bemanning og minimalt med midler til alle tjenester.

Ingen andre parti åpner for et samarbeid med FrP, men de fleste andre åpner for å samarbeide med Høyre. Et Høyre med en ordførerkandidat som sier at all politikken som er ført her i Os er høyrepolitikk som de står for.

MDG, AP og KrF er alle villige til å samarbeide med Høyre på tross av at Høyre altså står inne for politikken i Os slik den er idag, en politikk alle disse tre partiene sier de er misfornøyd med på forskjellige nivå. Hvordan skal de få gjennomslag for politikken sin om de velger et samarbeid med Høyre?

Sannheten er at det virker viktigere å få makt enn å få reelt gjennomslag for sin politikk.

Det er kun ett parti som ligger an til å komme inn i kommunestyret som sier klart ifra om at et samarbeid med Høyre og FrP er helt uaktuelt, og det er SV. Ønsker vi å få realisert målene om bedre tjenester i kommunen så er vi avhengig av at hverken Høyre eller FrP er en del av de styrende partiene, og den eneste måten å sikre det på er et sterkt SV.

Så hvis du ønsker å øke sannsynligheten for et skifte i politikk, hvor hverken Høyre eller FrP er med og styrer, da må du stemme SV.

Godt valg.

Asle Olsen
Ordførerkandidat, Bjørnafjorden SV

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Last ned Midtsiden-appen idag

No kan du følgja nyhende frå Os - rett i appen.

  • Gratis å lasta ned
  • Bli varsla straks noko skjer
  • Tilgjengeleg i App Store og Google Play Store
Last ned appen
For å få tilgang til alle sakene i appen må du vera abonnent.