Meining | 05. sep. 2021

Tenker du grønt må du stemme blått

Det er viktigere enn noen gang at norske bedrifter beholder kjøpekraft og vekstmuligheter.

Tenker du grønt må du stemme blått
Emil Brimsholm. (Foto: Privat)
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøysundag 05. sep. 2021 15:41

Dette stortingsvalget blir viktig for oss alle. Vi er i utgangen av en lang pandemi som har satt store begrensinger i landet vår med både helse, sosialt og økonomisk.

Flere har kjent på det å leve på sparebluss, å ikke kunne gjøre det som vi pleier. Men samtidig har Norge blitt kåret til det beste landet å bo i under pandemien av flere store internasjonale medier.

Når vi nå skal tilbake til normalen er det viktigere enn noen gang at vi får fart på landet igjen.

Vi trenger stabil styring og en regjering som fokuserer på å få arbeid til folket. Det er viktigere enn noen gang at vi får flere private arbeidsplasser som bidrar til felleskapet og ikke spiser av felleskapet.

Vi trenger en regjering som ser viktigheten av at norske bedrifter og eiere ikke skal betale formuesskatt.

I dag er det mange bedriftseiere som må betale formuesskatt av eiendeler som de har i bedriften. Et eksempel på dette kan det være et entreprenørselskap som eier en gravemaskin som blir balanseført i regnskapet som eiendeler. På grunn av at gravemaskinen har en verdi må bedriftseieren betale formuesskatt.

Om eieren av bedriften ikke har private penger til å betale formuesskatten, må eieren ta ut penger fra bedriften i form av utbytte. Er det ikke kontanter i selskapet må de gjerne selge eiendeler i bedriften for å betale formuesskatt til staten. Dette er penger som bør være igjen i bedriften, sånn at bedriftene kan investere i nytt utstyr, mer vekst og flere arbeidsplasser som generer mer skatteinntekter til staten.

Formuesskatten er en særnorsk skatt som kun norske bedriftseiere betaler. Det mener vi er helt feil.

Det er viktigere enn noen gang at norske bedrifter beholder kjøpekraft og vekstmuligheter. Vi skal kutte klimagassutslippene våre med 50 % fra 1990-nivå til 2030, vi har satt ambisiøst mål for kutt.

Om vi skal lykkes med å nå målet trenger vi en omstilling og utvikling av norsk olje og gassnæringen, ikke en politisk styrt nedlegging som MDG, SV, Rødt vil.

Vi kan ikke stoppe å produsere norsk olje og gass, men vi må legge til rette for at vi parallelt utvikler nye innovasjoner som batteridrift og hydrogen, og satser på forskning og utvikling på nye nullutslippsteknologier.

Norge som stat er avhengig av at norske bedrifter får beholde penger i bedriftene for å satse på investeringer knyttet til det grønne skiftet, og utvikler nye teknologier som vil være avgjørende for at det er norsk kompetanse og teknologi som blir ettertraktet i resten av verden i åren som kommer.

Aldri før har et valg vært viktigere, bruk stemmeretten din godt.

Stem for å beholde Erna som statsminister i 4 nye år, tiden er definitiv ikke inne for politiske eksperimenter med oljenekt og skatteøkning fra venstresiden.

Stem Høgre.

Godt valg!

Emil T. Brimsholm
Bjørnafjorden Høgre, vara til fylkestinget i Vestland

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Last ned Midtsiden-appen idag

No kan du følgja nyhende frå Os - rett i appen.

  • Gratis å lasta ned
  • Bli varsla straks noko skjer
  • Tilgjengeleg i App Store og Google Play Store
Last ned appen
For å få tilgang til alle sakene i appen må du vera abonnent.