F.v.: Ada Hegerberg, Malin Ludvigsen, Madelen Holme, Vilde Drange Veglo, Andrine Hegerberg og Håkon Grøttland. (Foto: Harald Pettersen, Statoil)
F.v.: Ada Hegerberg, Malin Ludvigsen, Madelen Holme, Vilde Drange Veglo, Andrine Hegerberg og Håkon Grøttland. (Foto: Harald Pettersen, Statoil)

Tre talent fra Os trente med Hegeberg-søstrene

Statoils talentleir: – Jeg er veldig imponert over nivået som Malin, Madelen og Vilde har vist de siste dagene, sier Ada Hegerberg .

Kjetil Vasby Bruarøy
23. juni 2017 - 11:16

Pressemelding:

Malin Ludvigsen (Nore Neset), Madelen Holme (Lysekloster) og Vilde Drange Veglo (Os Fotball) deltar denne uken på Statoils talentleir i Stavanger sammen med Norges 80 mest talentfulle jentespillere mellom 14 og 16 år.

• Les òg: Madelen og Vilde tatt ut på landslaget

Samlingen utgjør toppen av Norges Fotballforbunds (NFF) landslagsskole, som gjennom systematisk talentutvikling arbeider for å danne Norges fremtidige landslag.

– Talentleiren har så langt vært en veldig kjekk, motiverende og lærerik samling. Jeg har allerede fått gode tilbakemeldinger som jeg kan jobbe videre med, sier Malin Ludvigsen.

På leiren fikk jentene fra Hagavik og Os, som vist på TV2 Nyhetene i går, blant annet trene med landslagsspiller og Champions League-vinner Ada Hegerberg.

– Norsk fotball trenger å utvikle et enda bedre offensivt spill og det er noe av det jentene lærer mye om på Landslagsskolen og på Statoils talentleir.  Jeg er veldig imponert over nivået som Malin, Madelen og Vilde har vist de siste dagene og jeg ønsker de lykke til videre med utviklingen, sier Ada Hegerberg som er mentor for Statoil Morgendagens Helter.

Må bli bedre på siste tredjedel

På leiren deltar over 80 spillere fra både J15-landslaget samt et skyggelandslag med spillere som er vurdert hakket under landslagsnivå. I tillegg er det tatt ut to tropper med spillere som er 14 år gamle.

Uttaket er basert på ferdigheter, holdninger, læringsvilje og sosiale egenskaper.

– Noe av det vi i fotballforbundet jobber mye med er å bedre kvaliteten på det offensive spillet som finner sted på siste tredjedel av banen, og derfor handler mye av treningen på denne leiren nettopp om angrepsspillet sier Håkon Grøttland som er fagansvarlig for Landslagsskolen.

Tror flere fra leiren kan bli landslagsspillere

Ada og Andrine Hegerberg har selv gått gradene innenfor NFFs landslagsmodell og har til sammen 198 kamper for aldersbestemte landslag og A- landslaget. De mener det er kombinasjonen av personlige egenskaper og et godt organisert opplegg som er nøkkelen til å utvikle fremtidens landslagsspillere.

– For å bli god må man ha en sterk indre glød og en vilje til å trene mye over lengre tid. Det å få lov til å være med på Landslagsskolen og en leir som denne i Stavanger er veldig motiverende og kan få unge spillere til å yte enda litt mer, sier søstrene Hegerberg.

Fakta om Statoils talentleir for jenter 2017
· Talentleir for morgendagens fotballspillere mellom 14 og 16 år
· Arrangeres i perioden 21. juni til 25. juni på FK Vidars treningsfelt i Stavanger
· Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Statoils talentprogram Morgendagens Helter
· Øverste nivå i Norges fotballforbunds Landslagsskole, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag
· Talentleiren er en del av talentutviklingsprogrammet Morgendagens Helter hvor Statoil støtter talentutvikling innenfor idrett, kultur og utdanning.