Utset piggdekk-fristen

Vegvesenet utset fristen til å ta av piggdekk ut april månad for heile landet.

Fristen for å ta av piggdekka er no utvida til å vara ut april månad. (Ill. foto: KVB)
Kjetil Osablod Grønvigh
Kjetil Osablod Grønvightirsdag 16. mars 2021 09:36

Dette kjem fram i ei pressemelding frå Statens vegvesen.

Bakgrunnen er koronapandemien.

- Vi oppfordrar likevel folk til skifta ut piggdekka så raskt som mogleg. Men vi ser òg mange praktiske utfordringar i desse koronatidene. Verkstadar og dekkhotell kan vera stengt eller har redusert kapasitet. I tillegg ønskjer vi ikkje å bidra til unødvendig reising, seier Ingrid Heggebø Lutnæs i Statens vegvesen.

Vegvesenet har vedteke å gje unntak fra dei ordinære piggdekk-fristane. No er fristen til å skifta ut piggdekka satt ut april måned - og gjeld likt for både Sør- og Nord-Noreg.

Opprinneleg skal piggdekka av innan første måndag etter 2. påskedag i Sør- og innan 1. mai i Nord-Noreg. Vegvesenet gav tilsvarande korona-utsetjing i fjor vår. Sverige har også innført ei slik utsetjing.

- Dette har likevel vore ei vanskeleg vurdering. Det er uheldig å ha køyretøy med piggdekk på vegen lenger enn naudsynt. Kombinasjonen av piggdekk, tørre vegar, varmt vêr og god kørefart gir mykje svevestøv. Vi ber om at dei som har moglegheit til å skifta så raskt som mogleg gjer det for å minska andre miljøulemper og ikkje venta så lenge som mogleg, sier Lutnæs.

Bli medlem du også!

Di støtte gir liv til lokalavisa vår.

  • Tilgang til alt innhald
  • Utan bindingstid
  • Knappe 30 kr per veke
Teikna abonnement

Abonnementet blir fornya kvar 4. veke for kr 120 per månad. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.