Næringsliv | 19. aug. 2017

Utvidet valutatilbud på nye Flesland

DNB har overtatt som bank på Bergen Lufthavn Flesland og utvider både kapasitet og antall valutasorter.

Utvidet valutatilbud på nye Flesland
Banksjef May Sissel Syslak og regionbanksjef Erik Telle-Ariansen ved noen av de 15 nye automatene på nye Flesland.
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøylørdag 19. aug. 2017 06:15

DNB har utplassert 15 nye automater på Flesland etter nyåpningen torsdag, av disse er det 12 minibanker, to vekslingsautomater og en myntrullveksler.

Les mer om nye Flesland

– Bergen er et strategisk viktig område for DNB, og når vi nå endelig overtar som bank på Bergen Lufthavn Flesland styrker vi tilbudet til både reisende og næringsdrivende der sier regionbanksjef Erik Telle-Ariansen.

Uttak uten billett?

I ankomsthallen i første etasje er det to minibanker. Her kan du kjøpe valuta til EU, Polen og Danmark. Her står det også to valutavekslere og én myntrullveksler.

– Disse er tilgjengelig for alle besøkende på flyplassen, også de som ikke skal eller har vært på reise. Dette kan være praktisk enten du skal reise senere, har utenlandsk valuta med deg hjem fra reise eller skal gi vekk kontanter til noen som skal på tur, sier banksjef May Sissel Syslak.

I avgangs-/ankomsthallen i annen etasje er det ni minibanker som er plassert på sentrale steder og er tilgjengelig for alle reisende til utlandet.

– Seks av disse minibankene er også tilgjengelig for reisende innenlands samt tilreisende til flyplassen. I tillegg har vi én minibank på helikopter-terminalen, som kan benyttes av alle.

På Bergen Lufthavn Flesland får du nå tatt ut følgende valutasorter i minibank:
Amerikanske Dollar – USD
Britiske Pound – GBP
Bulgarske Leva – BGN
Danske Kroner – DKK
EURO – EUR
Islandske Kroner – ISK
Kroatiske Kuna – HRK
Norsk Kroner – NOK
Polske Zloty – PLN
Svenske Kroner – SEK
Thailandske Bath – THB
Tjekkiske Koruna – CZK
Tyrkiske Lire – Try
Ungarske Forinter – HUF

Valutaveksling før utenlandsturen er fast ritual for mange.

– Alle land er ikke er like digitale som Norge. I Norge og en del andre land kan du klare deg nesten utelukkende med kort. Andre steder kan det være helt nødvendig eller lurt å ha med litt lokal valuta i tillegg, sier banksjef for Bergen sør og Flesland, siser Syslak.

DNB erfarer at stadig flere har eksotiske reisemål, og muligheten for kortbetaling kan noen steder være begrenset.

– Du trenger imidlertid ikke reise lenger enn til Frankrike for å oppleve at noen taxier ikke tar kort, men kun kontant betaling. Eller til Danmark. Der vil du oppleve at det lønner seg å ha med litt lokalvaluta fordi det kan være dyrt å bruke kort til småkjøp, sier Syslak.

– Hvor mye bør du ta ut?

– Det er individuelt og avhengig av dagsforbruket og hvor du skal. Til de mest vanlige stedene tenker jeg at mellom to og tre tusen kroner i lokal valuta kan være fornuftig å ha med seg.

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Hald deg oppdatert med Midtsiden

Få tilgang til alt innhald frå Midtsiden-redaksjonen. Som abonnent hjelper du oss på veg til å kunna dekka endå meir av det som skjer i Os!

  • Tilgang til alt innhald
  • Utan bindingstid
  • Frå 145 kr/md.
Les meir og bestill

Abonnementet blir fornya kvar månad. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.