Velkommen, Oseana!

LESARINNLEGG, Lars Atle Skorpen: Bli med å gjøre dette til en suksess!

Kjetil Vasby Bruarøy
17. juni 2011 - 14:45

Nå står det ferdig her, kunst- og kulturhuset Oseana. Klar til å fylles med innhold som er godt for øyet og øret, for kropp og for sjel. Kjære osing, nå er det vårt felles ansvar å gjøre dette til en stor suksess, ved å delta.

Osingen har et ufortjent dårlig rykte om ¨å være tung å få ut av sofaen og over dørstokkmilen”.

Når menyen nå dekkes med noe for enhver smak og anledning, forsyn deg, gjerne med haug på tallerken. Jo oftere du er gjest i vår nye storstue, desto mer vil vi alle få å velge mellom.

I min familie har vi bestemt oss for at alle gaver, om det er til jul eller jubileum, helst enten skal kunne spises, drikkes eller oppleves. Ting har vi nok av, eller så kjøper vi det helst selv.

I Oseana får vi alt dette. Her kan det spises, drikkes og oppleves. Så, i tillegg til det du vil oppleve selv i Oseana, tenk på muligheten til å gi en opplevelse der i gave til noen du er glad i.

En særlig takk går i disse dager til alle som har bidratt til at denne storstuen nå står klar til å ta imot publikum fra nær og fjern.

Familien Grieg har gitt oss en gave vi kanskje ikke ennå helt fatter rekkevidden av.

Hele det politiske miljøet i Os har sørget for at dette bygget, med minst regionalt potensiale, står ferdig på noe tilnærmet rekordtid. Til ansatte hos entreprenører og leverandører retter vi en stor takk og til ansatte og utøvere i Oseana sier vi lykke til og tvi, tvi.

Ja, noen mente at det ligger på feil plass. Noen at det ble for stor og prangende. Noen mener det ikke er pent nok, og noen mener det er for pent. Vel, nå står det her, og det skal det gjøre i mer enn 100 år. Tiden er inne til å gjøre det beste ut av situasjonen, uansett hva ditt utgangspunkt har vært.

Et gammelt ordtak sier “if you can`t beat them, join them”. 

La oss gjøre det, alle sammen, bli med å gjøre dette til en suksess. Tiden for “kamp” er over. Alle kan vi hjelpe til, de fleste av oss i salen, og mange på scenen.

Det vil nok vise seg at prosjektet blir dyrere enn det som var planlagt og vedtatt. Kanskje vil vi se at prosjektet er styrt på en måte som ikke har vært tilfredsstillende, og som gir oss overraskelser i fremtiden.

Det skal vi lære av, og det skal de som er ansvarlig få ta konsekvensen av.  Det skal dine folkevalgte sørge for. Men nå er det fest, få finstasen på og la teppet gå opp.

Lars Atle Skorpen
Ordførerkandidat
Os Arbeiderparti