Beatris vil hjelpa Donatas i butikken, mens han driv vidare som tømrar parallelt med nysatsing i sentrum. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)

Vil løfta nivået på norsk interiør

Laurdag opnar butikken La Casa Exclusive i Os sentrum.

image
image
image
image
image
Av: Kjetil Vasby Bruarøy

Donatas Bilius har bygd mange hus i Os og laftehytter i den norske fjellheimen etter at han for sju år sidan flytta frå Litauen til Noreg. Han har både jobba for andre byggefirma og med eige foretak.

No supplerer han tømrarfirmaet sitt med butikk i Sentrumskvartalet, del av lokalet som S Tvedt sin jernvare heldt til i, ut mot drosjebua og parkeringsplassen ved rådhuset.

– Eg synest nordmenn vel mykje spennande arkitektur på husa sine, men innvendig er det meste veldig likt. Fleire av husa eg har vore med og bygd, har hatt litt skuffande interiør, synest han.

– Med unntak av fint golv, kjøkken og bad, er gjerne veggar, vindauge, dører og listverk det enklaste du får tak i.

Oppussing og nybygg

Dekorative lister og heile designveggar laga i økologisk gips, dører i heiltre - eller plast, ekstra lydisolerande, eller med stor høgde og valfritt bilde som dørflate, er i utvalet.

– Eg slo frå meg å satsa på varer i låg prisklasse. Som tømrar har eg hatt kundetilfredshet som første prioritering, eg gir meg aldri før kunden er nøgd. Sånn skal det bli her óg. Dette blir ein butikk for dei som vil ha noko ekstra, anten det er andre tømrarar, arkitektar eller privatpersonar som pusser opp.

Ved sidan av byggevarer vil La Casa Exclusive levera heile hus og heile laftehytter.

– Eg har vore med å bygga mange laftehytter i Noreg, med norsk metode og tømmer frå Sibir. Vi har dessutan forhandlarstatus på hus bygd i modular, for effektiv byggeprosess og hyggeleg pris.

Vil visa kvalitet og variasjon

Donatas held fram med byggefirmaet sitt og får hjelp av sambuar Beatris Krumova til å halda butikken open. Beatris, som kjem frå Bulgaria, gjekk design og handverk før ho blei frisør, og er innstilt på lange dagar med butikkdrift på dagtid og hårklipp ettermiddag og kveld.

– Det krev ekstra innsats når du skal driva for deg sjølv. Interiør og design interesserer meg, og eg gler meg til å hjelpa til i butikken.

– Folk kan finna det meste på internett sjølv, men det er ikkje like enkelt å kjenna kvaliteten på nett eller i ein brosjyre, derfor har vi bygd opp utstilling med delar av utvalet. Med klede er det enklare, du kan senda det som ikkje passar i retur. Dei som bygger hus, eller vil pussa opp, ser gjerne ikkje for seg å senda ei dør eller ein heil gipsvegg tilbake.

Paret har fått avtalar med ulike fabrikkar i Litauen.

– Dei som skal bygga heile hytter eller hus, vil gjerne ha ein enkel, men trygg prosess. Fabrikken i Litauen er til å få bakoversveis av, og kundar i denne klassen ønskjer vi å ta med på fabrikkbesøk, både så dei kan bli kjent med prosessen og leverandøren, og så dei kan føla seg trygg på garantiane som blir gitt.

Fleire saker

 • Det vart høne i år òg ...

  19. april 2019

  Trass i lite snø vart det påskehøne - for niande året på rad - for familien Holdhus/ Vevle.

 • Påskeprat med Tove

  19. april 2019

  Fem kjappe spørsmål med Tove Tvedt Skarstein.

 • Maritas verd

  19. april 2019

  Marita Moe Sandven vart saman med Ole Amund Gjersvik headhunta til å spela under Festillene i Bergen - det er berre eitt av fleire prosjekt ho...

 • Undersøkte ulykkesstaden i natt

  19. april 2019

  Statens vegvesen og krimteknisk kopla inn grunna alvorlegheitsgraden av MC-ulykka i Industrivegen.

 • MC-ulykke i Industrivegen

  18. april 2019

  OPPDATERT: Motorsyklist henta av luftambulanse - skal ha køyrt inn i lyktestolpe.

 • Påskeprat med Eirik

  18. april 2019

  Fem kjappe spørsmål med Eirik Søfteland

 • Møkka tok straumen til 700

  18. april 2019

  Ein uheldig bonde på Bø kortslutta straumnettet - brannvesenet rykte ut og tok seg av vaskinga.

 • 700 utan straum i Os

  18. april 2019

  OPPDATERT: Klokka 12.30: Straumen tilbake for dei fleste - 57 kundar framleis utan straum. BKK melder om «driftsforstyrrelse»