Næringsliv | 09. apr. 2019

Bookkeeper blir ECIT – styrker satsingen på Os

Feirer navnebytte i Vindu mot Fjorden i dag.

Bookkeeper blir ECIT – styrker satsingen på Os
Jonn Kuven og Tommy Hjelle, to av partnarane i ECIT Os, feirar det nye namnet saman med 12 tilsette og kundar i dag. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøytysdag 09. apr. 2019 07:15

23. februar 2017 inngikk Bookkeeper avtale med ECIT. I april tar selskapet steget fullt ut og bytter navn til ECIT – «economics & IT».

ECIT leverer bedriftstjenester innenfor økonomi og IT. Målet er å være en lokal totalleverandør som ligger i forkant av den teknologiske utviklingen.

– Den teknologiske utviklingen går så fort og påvirker alle. Vi ønsker å tilby tidsriktige og konkurransedyktige tjenester, levert av lokale bedrifter. På den måten skal vi skape flere lokale arbeidsplasser, sier Frank Johan Karlsson, markedsdirektør i ECIT.

Lokal eiermodell

ECIT-konsernet er bygget opp av 150 partnere, som alle er medeier i lokalbedriften.

– Uansett hvilket ECIT-kontor du oppsøker vil du treffe en lokal partner og eier. Dette var viktig for oss når vi valgte å bli en del av ECIT, sier Tommy Hjelle, en av partnerne hos Bookkeeper Os.

• Les òg: Bookkeeper kjøper 55 % av Partas (april 2018)

ECIT har på 5 år gått fra ett tosifret antall millioner i omsetning til 1,3 milliard i 2019, med nærmere 1100 ansatte fordelt på over 60 ulike steder i Norden. Veksten har stort sett skjedd gjennom lokale IT- og regnskapsbedrifter som ønsker å ta del i ett styrket fellesskap.

– Å være der for lokalsamfunnet og å hjelpe kundene gjennom hele selskapets livsløp, skaper sterke bånd og sterk tilhørighet. Denne lokalkunnskapen er også en av de viktigste suksessfaktorene for at vi skal kunne hjelpe kundene å lykkes, sier Tommy Hjelle.

To kontor i Os

Siden Bookkeeper sin oppstart for 8 år siden har lokal tilhørighet vært viktig. Siden den gang har selskapet vokst til over 230 millioner i omsetning, 210 ansatte på 18 kontorer, og har tatt med seg over 20 Gaselle-priser på veien.

I Os er det lokalisert to Bookkeeper-selskap. I tillegg til Bookkeeper Os i Hamnevegen er Bookkeeper Sport lokalisert i «Lidl-bygget» sammen med Skeie-brødrene sine selskaper. Bookkeeper Sport AS med 10 ansatte er samlokalisert med administrasjonen til Invent Sport AS i «Lidl bygget» på Ulven.

Rune Klett er daglig leder i dette selskapet, og selskapet eies av Bookkeeper og Invent Sport AS.

Målsetningen med dette selskapet er å bygge en økonomiavdeling/bransjevertikal som jobber med styrearbeid, økonomistyring, forretningsutvikling og effektive løsninger for alle Sport Outlet butikkene, Sport Norge butikkene, Elements Production og andre tilhørende støtteselskaper.

Støtter lokalsamfunnet

– Bookkeeper har vært en fantastisk reise. Likevel har det vært viktig for oss å være i utfordrerposisjon hele veien. Som liten sliter man med å kjempe mot de store aktørene som Amazon og Google. Å bli en del av ECIT styrker vi vår konkurransekraft samtidig som vi beholder arbeidsplassene lokalt, sier Hjelle .

Bookkeeper har hele veien vært opptatt av å støtte lokalsamfunnet og sponse breddeidretten i Os.

– Dette er noe som vil være like viktig nå som selskapet bytter navn, sier Hjelle.

Bookkeeper Os bytter navn i dag, og markerer med arrangement for kunder.

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Last ned Midtsiden-appen idag

No kan du følgja nyhende frå Os - rett i appen.

  • Gratis å lasta ned
  • Bli varsla straks noko skjer
  • Tilgjengeleg i App Store og Google Play Store
Last ned appen
For å få tilgang til alle sakene i appen må du vera abonnent.