Terje Søviknes ber ordfører Trine Lindborg åpne for alkoholservering i Bjørnafjorden kommune. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Terje Søviknes ber ordfører Trine Lindborg åpne for alkoholservering i Bjørnafjorden kommune. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)

Fikk flertall om å åpne for alkoholservering: Utfordrer Lindborg til å åpne kranene

Lesarinnlegg: Kan være et viktig bidrag i en krevende tid.

Kjetil Vasby Bruarøy
19. januar 2021 - 22:26

I dag fikk FrP med seg resten av opposisjonen i Stortinget for å åpne opp for alkoholskjenking til mat i kommuner med lav smitte; 

«Forslag nr. 73 fra Jensen, Siv på vegne av Fremskrittspartiet: Stortinget ber regjeringen sikre at kommuner med lavt smittetrykk skal kunne tillate alkoholservering i forbindelse med matservering.»

Stortingsrepresentant Silje Hjemdal (FrP) har i den siste tiden hatt dialog med en rekke serveringssteder, og dette er ett lite steg for å avhjelpe i alle fall noen restauranter. 

For ErAn Veikro, Peppes, Elvehuset, Ilya, Havnechefen og andre lokale restauranter kan dette være et viktig bidrag i en krevende tid. 

Spørsmålet blir nå om Bjørnafjorden kommune, med ordføreren i spissen, er positiv til å åpne for dette i vår kommune. 

Jeg håper det. Utfordringen er herved sendt. 

Restaurantbransjen har så langt vært flinke til å overholde smittevernreglene, og det er ingen grunn til å tro at ikke de skal klare det også i fortsettelsen.

Terje Søviknes
Bjørnafjorden FrP