Lokal | 01. okt. 2012

– Fleire som tjuvstarta

I dag klokka 8 gjekk dei første (lovlege) hummarteinene i sjøen. I går skal det ha vore fleire som tjuvstarta. (Oppdatert)

– Fleire som tjuvstarta
Sånn ser det ut utanfor Steinneset i dag. Fleire av desse teinene blei ifølgje ein Midtsiden-lesar sett ut søndag. (Foto: KVB)
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøymåndag 01. okt. 2012 09:38

Frå svenskegrensa til og med Sogn og Fjordane er det lov å fiska hummar frå 1. oktober til og med 30. november (nord for Sogn og Fjordane er det lov å fiska fram til og med 31. desember).

Men hummarfisket startar i det teina går i sjøen, det var med andre ord ikkje lov å setja teiner etter hummar før klokka 8 i dag.

– Utanfor moloen på Steinneset var det 10-15 blåser søndag kveld, fortel ein turgåar til Midtsiden.no.

– Dette er ein populær plass, og det er sjølvsagt mogleg at nokon sette ut stein med tau og blåse i for å "reservera" plassane til måndag morgon, men eg tvilar. Dette ser ut som ulovleg tjuvstart.

Politiet har ikkje fått inn tips i saka.

– Vi har verken fått meldingar om ulovleg fiske eller hatt nokre aktivitetar retta mot hummarfiske i dag, seier politibetjent Tom Johannessen.

OPPDATERT: Havforskningsinstituttet skal ifølgje ein hummarfiskar i Os har utført prøvefiske utanfor Os hamn. Teinene utanfor Steinneset skal vera blant dei forskarane har fiska med.

Les detaljerte reglar på fiskeridir.no.

Les òg: Fetrar med flaks

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Last ned Midtsiden-appen idag

No kan du følgja nyhende frå Os - rett i appen.

  • Gratis å lasta ned
  • Bli varsla straks noko skjer
  • Tilgjengeleg i App Store og Google Play Store
Last ned appen
For å få tilgang til alle sakene i appen må du vera abonnent.