Meining | 05. sep. 2023

FrP står opp for de private barnehagene

DEBATT: Private Barnehagers Landsforbund har utfordret partiene lokalt. Noen av svarene til AP er så sjokkerende at vi må gjengi de her.

FrP står opp for de private barnehagene
1. og 5. jandidat, Søviknes og Hesthamar, har forfatta innlegget. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy og Ørjan Håland)
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøytirsdag 05. sep. 2023 07:49

Fremskrittspartiet er opptatt av mangfold og konkurranse i barnehagesektoren.

I Bjørnafjorden har vi i dag 23 barnehager, der 8 er kommunale og 15 private. Det gir mangfold og valgfrihet for barnehageforeldrene.

Barnehageforliket i 2003, som FrP og SV tok initiativet til, ble en suksess og sikret på få år full barnehagedekning.

Nå står grunnleggende prinsipper, som likebehandling av private, ideelle og kommunale barnehager og foreldrenes valgfrihet, i fare.

Regjeringen har varslet større endringer i finansiering og regulering av barnehagesektoren, og mye tyder på at AP/SP og SV vil svekke de private barnehagene.

Dessverre har AP/SP-regjeringen sagt at de først vil fremme endringene etter valget 11. september. FrP mener de burde vist kortene før valget.

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) har også utfordret partiene lokalt til å si hva de mener om private barnehager før valget. I Bjørnafjorden er det dessverre bare FrP, AP og MDG som har tatt seg tid til å svare på undersøkelsen.

Bjørnafjorden APs svar føyer seg dessverre inn i et mønster der AP viser forakt for, og arbeider imot, private aktører i velferden vår. Hele undersøkelsen finner dere på barnehagevalget.no, men noen av svarene til AP er så sjokkerende at vi må gjengi de her.

Merk spesielt at AP ikke vil gi private og kommunale barnehager like tilskudd, slik at de kan gi samme kvalitet på tilbudet og tilby de ansatte like lønns- og pensjonsvilkår. Her er Bjørnafjorden AP helt uenige i påstanden.

Det betyr at barn som går i en privat barnehage ikke skal være like mye verdt, og få et like bra tilbud, som et barn i kommunal barnehage.

Og hva sier AP til de ansatte i private barnehager? Bjørnafjorden AP mener tydeligvis at dere ikke fortjener like bra lønns- og pensjonsvilkår som ansatte i de kommunale barnehagene.

FrP reagerer sterkt på dette, men dessverre føyer det seg inn i APs nasjonale angrep på de private barnehagene.

Og det føyer seg inn i Bjørnafjorden APs aversjon mot private aktører, noe vi har sett gjennom hele denne valgkampen.

FrP står opp for de private barnehagene. Vi ønsker likeverdig behandling av de private og kommunale barnehagene, mangfold i sektoren og valgfrihet for barnehageforeldrene.

Vi håper at du også står opp for de private barnehagene ved valget 11. september. Godt valg!

Terje Søviknes (FrP)
Ordførerkandidat

Eirik Andre Hesthamar (FrP)
5. kandidat

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Last ned Midtsiden-appen idag

No kan du følgja nyhende frå Os - rett i appen.

  • Gratis å lasta ned
  • Bli varsla straks noko skjer
  • Tilgjengeleg i App Store og Google Play Store
Last ned appen

For å få tilgang til alle sakene i appen må du vera abonnent.