Lokal | 22. mars 2020

Har lansert e-læringskurs i smittevern

Et åpent verktøy for frivillige og andre.

Har lansert e-læringskurs i smittevern
Vegard Eidissen Lindbæk, leder i Norsk Folkehjelp Sanitet.
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøysøndag 22. mars 2020 08:15

Pressemelding:

Norsk Folkehjelp har utviklet og lansert et åpent e-læringskurs i smittevern. Kurset er kommet raskt på plass for å øke sikkerheten for frivillige som nå er i innsats over hele landet.

– I den nye situasjonen vi står i, der vi ikke lenger kan møtes fysisk for kurs og opplæring, har vi måtte tenke nytt. Dette kurset er helt nødvendig for å øke sikkerheten til de mange frivillige som nå er i innsats over hele landet, sier Vegard Eidissen Lindbæk, leder i Norsk Folkehjelp Sanitet.

Kurset er ett av flere tiltak for å bedre smittevernet for frivillige som bidrar under koronakrisen.

– Situasjonen rundt smittevernutstyr er for tiden svært utfordrende for både frivillige og helsetjenesten, men med denne opplæringen er vi i forkant når utstyret etter hvert kommer på plass. I tillegg har vi tydelige rutiner på hva vi kan og ikke kan bidra med for å unngå å utsette frivillige for smitte, sier Eidissen Lindbæk.

E-læringskurset er et samarbeid med Stiftelsen Norsk Luftambulanse og er rettet mot alle frivillige som skal bidra i bekjempelsen av koronaviruset.

Kurset tar for seg hvordan viruset smitter, hvordan personlig smittevernutstyr skal benyttes og ikke minst hva som er god håndhygiene.

I arbeidet med å bekjempe koronaviruset har frivillige fra Norsk Folkehjelp så langt støttet kommuner og helsevesenet over hele landet med over 350 innsatstimer.

De har utført mange ulike oppgaver - fra hjemkjøring av varer for folk i karantene, til informasjons- og opplysningsarbeid på flyplasser og bemanning av beredskapsambulanser som støtter ambulansetjenesten i denne krisen.

I tillegg har flere lag blitt kalt ut på leteaksjoner etter savnede.

– Det er viktig for oss å opprettholde en god beredskap for søk- og redningsoppdrag, samtidig som vi bistår helsetjenesten og kommunene i håndteringen av koranasituasjonen. Dette innebærer at vi er forberedt og trent i hvordan vi skal forholde oss til smittede personer uansett hvilken type oppdrag vi får, sier Eidissen Lindbæk.

– Det er mange frivillige som nå står på døgnet rundt og bruker all sin ledige tid på dette. I løpet av de siste ukene har vi sett hvor viktig frivillige er for beredskapen vår, og mange nye har meldt seg for å bidra. Det er fantastisk å se, fordi det er i fellesskap vi kommer oss gjennom denne krisen, sier Eidissen Lindbæk.

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Les meir om

Last ned Midtsiden-appen idag

No kan du følgja nyhende frå Os - rett i appen.

  • Gratis å lasta ned
  • Bli varsla straks noko skjer
  • Tilgjengeleg i App Store og Google Play Store
Last ned appen

For å få tilgang til alle sakene i appen må du vera abonnent.