Meining | 23. aug. 2023

Kongshaug og manglende finansiering

DEBATT: Jeg er forundret over at KrF gjør dette til en valgkampsak i et kommunevalg.

Kongshaug og manglende finansiering
Margrethe Holmboe Askeland. (Foto: Privat)
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøyonsdag 23. aug. 2023 11:06

Vi i Bjørnafjorden SP deler bekymringen for framtida til Kongshaug musikkgymnas etter at likebehandlinsgtilskuddet til skolen ble fjernet i statsbudsjettet for inneværende år. Skolen er en viktig arbeidsplass og kulturinstitusjon i Bjørnafjorden.

Som internatskole er den også svært viktig for distriktsungdom fra hele landet.

Så snart vi fikk kjennskap til at tilskuddet var strøket i budsjettforslaget, tok vi tak i det i styret og jobbet opp mot fylkesordfører og stortingsrepresentantene våre, slik både AP og jeg vil anta flere av partiene i kommunen har gjort.

Kan hende har vi som tilhører regjeringspartiene størst ansvar her, siden det er vår regjering som har fjernet tilskuddet. Dessverre har ingen av oss fått gjennomslag.

Som senterpartist må jeg innrømme at jeg er skuffet over at partiet mitt ikke har stått på for denne saken. Jeg håper på og vil jobbe for en endring her.

Men jeg er forundret over at KrF gjør dette til en valgkampsak i et kommunevalg, og undres over at de ser det som nødvendig å be om mandat fra innbyggerne i Bjørnafjorden til å jobbe for Kongshaug. «Ei stemme til KrF i valet er ei stemme til støtte for Kongshaug og arbeidsplassar i Bjørnafjorden.»

Har ikke KrF støttet Kongshaug i inneværende periode?

En annen sak er at ordningen med likebehandlingstilskudd har vist seg å være veldig sårbar. Det er ikke første gang det er foreslått strøket av statsbudsjettet, noe tidligere rektor bekrefter i pressen.

Tidligere har det kommet inn igjen, noe vi vil fortsette å jobbe for at det skal igjen. Men det har samtidig vært et ønske om at tilstrekkelig finansiering til å drive et reint musikkgymnas skal finne sin faste form, ikke bare vedtas som eget tilskudd fra år til år.

Man kan undres over at dette ikke ble tatt tak i og mens Høyre og KrF var i regjering, slik at man slipper uforutsigbarheten som ligger i dette årlige tilskuddet.

Jeg tror ikke vi tjener Kongshaugs sak ved å lage lokalpolitisk konkurranse om hvem som er best i klassen her lokalt.

Vi burde heller stå samme og arbeide tverrpolitisk for at Kongshaug skal ha sikker og forutsigbar økonomi også i fremtiden.

For Bjørnafjorden senterparti
Margrethe Holmboe Askeland
nestleder

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Last ned Midtsiden-appen idag

No kan du følgja nyhende frå Os - rett i appen.

  • Gratis å lasta ned
  • Bli varsla straks noko skjer
  • Tilgjengeleg i App Store og Google Play Store
Last ned appen

For å få tilgang til alle sakene i appen må du vera abonnent.