Meining | 06. mai 2023

Markedet styrer Fjellheim, ikke politikerne!

Det er ene og alene politikernes forsøk på å overstyre markedet som gjør at eiendommen Fjellheim under kommunens eierskap nå har stått ubrukt i langt over 10 år!

Markedet styrer Fjellheim, ikke politikerne!
Fjellheim. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøylørdag 06. mai 2023 09:33

Med siste utspill fra administrasjonen i kommunen om å la den flotte fjellheimbygningen forbli i skyggenes dal - som et avstengt spøkelseslott - erkjennes det egentlig kun at man har feilet, feilet og feilet i håndteringen av sitt eierskap.

Saken er nemlig at Fjellheim kunne vært solgt eller leiet ut for lenge siden om politikerne hadde holdt fingrene av fatet hva gjelder å la markedet rå: Bud er det kommet, leieutspill er innsendt, men avslått.

Greit nok det, men når adhocutvalget for eiendommen etter to år heller ikke kom i mål med å leie ut bygget for en krone i året, må en erkjenne at utleie av eiendom ikke er egnet fag for politikere i Bjørnafjorden!

Så løsningen for kommunens eierskap - eller ei - for det prangende bygget, må være å legge dette ut for salg på samme vis dem nettopp har vedtatt å gjøre med flere andre eiendommer kommunen besitter: Selge bygget til høystbydende der en saksbehandler er tildelt fullmakt til enkelt og greit takke ja til det som innen rimelig tid er høyeste bud. Uansett pris!

For det er nettopp dette politikerne nettopp har vedtatt når det gjelder den nedlagte skolen i Hegglandsdalen, samt noen andre prosjekter som skal selges om kort tid.

For disse bygg er det vistnok helt OK å selge til hva markedet ønsker å betale, men bare ikke når det gjelder Fjellheim.

Det kan i den sammenheng være greit å minne om at rådmannen for en tid tilbake i en av sine mange innstillinger om Fjellheim, indikerte at eiendommen burde selges til en stiftelse for 1 krone!

Da må vel eksempelvis 1 million kroner som akseptert salgspris beskrives som eventyrlig god!

Dermed trengs det kun at en av politikerne reiser seg og fremmer forslag om at Fjellheim skal selges til høystbydende.

Om ikke annet får en da klarhet i hva folkets representanter virkelig mener om Fjellheimsaken!

Rolf Lunde

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Last ned Midtsiden-appen idag

No kan du følgja nyhende frå Os - rett i appen.

  • Gratis å lasta ned
  • Bli varsla straks noko skjer
  • Tilgjengeleg i App Store og Google Play Store
Last ned appen

For å få tilgang til alle sakene i appen må du vera abonnent.