Kultur | 28. mars 2012

Mestermøte på Bar2Be

Dei drar fulle hus kvar for seg. Korleis skal det gå når Emergenza-finalist KingCalling og rutinerte Eggstock-vinnar Major Parkinson speler i Os på same kveld?

Mestermøte på Bar2Be
KingCalling (øvst) og Major Parkinson speler på Bar2Be fredag. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøyonsdag 28. mars 2012 20:58

Major Parkinson, som blei stifta i 2003 og vann Eggstock-festivalen same år, kjem tilbake til Os etter suksessen på Søfteland som siste band i teltet under Søfteland Rock N Lol laurdagen.

– Søfteland Rock N LoL blei knallbra, men sidan bandet før oss for forseinka fekk vi litt kort tid på scenen før Ida Maria skulle på, seier Major-trommis Jens Erik Aasmundseth.

Bandet held på å spela inn sitt tredje album, som skal sleppast i mars 2013. Bandet har gjort suksess med satsinga si i Tyskland dei siste åra, og har blant anna spelt på Fusion Festival, som er Europas største festival for alternativ rock.

Eksklusiv konsert

– Vi skal tilbake til Tyskland til sommaren, så konserten på Bar2Be i Os blir ein av berre 8 konsertar i Noreg før vi grev oss ned for å gjera ferdig plata. Då kjem ikkje ut i dagslys igjen før den er ferdig, lover Aasmundseth.

– Og vi gler oss veldig til å spela med KingCalling. Fleire av dei er gode kompisar av meg, og representerer på mange måter det yrande musikklivet som finnest i rockemiljøet i Os.

Tok 'an heilt ut i Haugesund

KingCalling, som kom på tredjeplass i bergensfinalen i Emergenza i haust, har både fått ny bassist og hatt ein vellukka tur til Haugesund.

Bassist Leif Herland har nyleg gått frå bandet for å bruka tid på andre ting, han har blitt erstatta av den erfarne bassisten Olav Skorpen, også han frå Os.

Les òg: Meiner alvor

- Vi hadde to vellukka konsertar i helga, ein på Garage i Bergen og ein då vi varma opp Pagan's Mind på Byscenen i Haugesund.

– Vi fekk veldig smigrande tilbakemeldingar frå musikarmiljøet i Haugesund, så det blei ein veldig kjekk tur, seier trommis Giuliano LoMonaco.

I studio

KingCalling består i tillegg av Morten Torkildsen (gitar), Espen Austestad (gitar) og Eirik Søfteland (vokal).

– Vi held på å spela inn debut-EP-en vår og har ein del konsertplanar framover, så konserten fredag blir nok den siste i Os på ei god stund, trur Giuliano.

– Og den gler vi oss veldig til, dette blir ein knallstart på påsken! lover han.

KingCalling og Major Parkinson ser du på Bar2Be førstekomande fredag.

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Les meir om

Last ned Midtsiden-appen idag

No kan du følgja nyhende frå Os - rett i appen.

  • Gratis å lasta ned
  • Bli varsla straks noko skjer
  • Tilgjengeleg i App Store og Google Play Store
Last ned appen
For å få tilgang til alle sakene i appen må du vera abonnent.