Illustrasjonsfoto av kommunestyret. Kristine Bjånesøy Tikkanen (innfelt) fryktar at unge kan kvi seg for å engasjera seg grunna dagens politikarar sin retorikk. (Foto: KVB/privat)

Mobbing i politikken

Lesarinnlegg: I dagens politiske debatt og klima er det tydelige tegn på mobbing, og tydelig mobbing av enkeltpersoner.

Av: Kjetil Vasby Bruarøy

Mitt navn er Kristine Bjånesøy Tikkanen. Jeg er seksbarnsmor og listekandidat for Bjørnafjorden FrP til kommunevalget 9.september. Dette leserinnlegget er derimot ikke bare rettet mot opposisjonen, men en appell til alle som engasjerer seg i politisk diskusjon og debatt.

Jeg liker best å snakke med mennesker, og fomler gjerne med ordene når jeg skal skrive.

Nettopp derfor engasjerer jeg meg sjelden i politiske diskusjoner i sosiale medier eller skriver lange leserinnlegg. Likevel håper jeg at budskapet mitt kommer tydelig frem. 

De som er flinke på å engasjere seg i sosiale medier og skrive leserinnlegg fremmer oftere forenklede budskap, og glemmer at vi som står frem i offentligheten skal være gode rollemodeller. Psykisk helse er et område jeg brenner for, og hvordan vi snakker til – og med – andre mennesker er svært viktig.

Min erfaring fra å ha oppdratt seks barn er at de fort tar til seg våre vaner og uvaner. De snakker som vi gjør, og de vil gjøre som vi voksne gjør. Selv når de gjør opprør mot oss som foreldre, formes de av andre eldre rollemodeller rundt seg.

Vi bør kunne få frem politiske budskap uten å sverte andre.

Vi bør kunne få valgkampen til å handle om politikk og meninger. Være politisk uenig, diskutere saken og se på muligheter for å løse dem – sammen. 

Politiske budskap drukner i personangrep og usaklige utspill.

Velgerne får servert halvsannheter pakket inn i voldsom retorikk.

Polariseringen gjør at enkelte som burde være politiske kollega, som alle jobber for en bedre hverdag for alle innbyggerne i Os og Fusa, og snart Bjørnafjorden, ikke en gang hilser på hverandre på butikken.

Tenk mer, gjør mer og snakk mindre.

Vi skal ha fremtidens barn og unge med oss inn i politikken. I dag er det mange som ikke ønsker å delta på grunn av det veien den politiske debatten går. Det er trist for fremtiden.

Fleire saker