Sport | 20. apr. 2010

Suveren start!

18 kjørere fra Os MC & MX Klubb stilte til start i første VM-runde.

Kjetil Vasby Bruarøytirsdag 20. apr. 2010 20:52

Første runde i VM i motocross gikk av stabelen på Sotra i helgen. I et vått vestlandsvær var alle utøverne fra Os MC & MX Klubb klare til dyst. Totalt 18 førere fra Os stilte til start, alle litt spent på hvordan både sykkel og kropp fungerte etter en lang vinter med lite crosstrening.

De beste resultatene ble 1. og 2. plass til Marco Matre og William Havsgård i gutter 13 til 15 år, 3. og 4. plass til William og Marco i A-finalen og 1.plass til Torstein Ask i B-finalen i 14-18 år og 1. og 2. plass til Jarle Matre og Morten Brakstad i oldboys.

Fire i yngste klasse
Først ut om lørdag var de minste. Casper Eide stilte i klassen 6 – 7 år på knattebanen.

Storm Hjertholm Pedersen, Clemet Havsgård og eneste jente denne dagen fra Os; Cherin Isabel Eide stilte på startgrinden på den store banen. Flott innstas av alle fire!

De gamle var best
Det var deretter gamlegutta i klassen oldboys som skulle prøve seg. Jarle Matre, Morten Bragstad og Karl Atle Pedersen, sistenevnte i sin debut i løpssammenheng.

Morten og Jarle viste at formen satt inne og tok hjem henholdsvis 1. og 2. plass mens Kalle tok en flott 6. plass.

I A- og B-finalen
Så var det guttene i klassen 14-18 år sin tur; Isak Rotnes, Marco Matre, Nicolai Skeie, Nicolai Moss Tveit, Steffen Skeie, Ole-Håkon Herfindal, Torstein Ask og William Havsgård.

Dette er en av de tøffeste klassene med 38 til start. I B-finalen klarte Torstein på mesterlig vis, i sin debut i denne klassen, å dra seieren hjem.

Etter tøffe kvalifieringer fikk vi med Marco, William, Nicolai Moss Tveit, og Isak i A – finalen. I første heatet kjørte Marco og William inn til 3. og 4. plass, mens Nicolai og Isak låg på 9. og 14. plass. Når guttene igjen stod på startgrinden i siste heatet kunne en føle spenningen.

De to beste av våre er over 3 år yngre enn de eldste i denne klassen og har noen utfordringer å kjempe mot, men beviser nok en gang sin styrke. William endte her på 3. plass og Marco på 5.

Sammenlagt ga dette guttene William 3. plass med Marco på plassen bak! Nicolay og Isak endte på henholdsvis 8, og 15. Flott innsats og alle var godt fornøyd med dagen.

Overlegen seier
Søndagen var det igjen klart til nye tøffe tak. Med en utendørsidrett som er avhengig av været og værguder som ga oss alle årstider på samme dag, skulle det likevel ikke sette en stopper for guttene våre i klassene 13 – 15 år samt åpen klasse
.
I 13-15 år stilte Os nok en gang mannsterk med Marco, William, Nicola Skeie, Patrick Bragstad, Torstein Ask og Tim Lunde Borgen. De to første er suveren i denne klassen og Marco vant overlegent begge heatene mens William tok en klar andreplass.

På premieutdelingen hvor de fem beste får pokal hadde Os med 4 stykker da Nicolay og Patrick tok henholdsvis 4. og 5. plass. Os markerer seg her virkelig på kartet!

Åpen klasse
I åpen klasse som er den desidert tøffeste klassen var 23 av vestlandets tøffeste gutter til start. Os stilte her med Nicolai Moss Tveit, Isak og Steffen. Etter tøff kjøring låg Nicolai på 2. plass i siste heatet helt fram til siste sving, hvor han dessverre falt nedpå med sykkelen. En kjempeflott innsats likevel hvor han endte på en veldig bra 5. plass mens Isak tok 7, plassen.

En flott start på sesongen for alle utøverne fra Os Mc & Mx Klubb, og vi gleder oss allerede til neste løp på ny flott bane på Bømlo i slutten av mai.

Os MC & MX Klubb

Tilbod: 1 månad for 1 kr

No kan du lesa Midtsiden.no i 1 månad for kun 1 kr.

• Tilgang til alt innhald
  • Utan bindingstid
  • Frå 145 kr/md.
Les meir og bestill

Abonnementet blir fornya kvar månad. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.