Fotball | 05. okt. 2022

Til kvartfinale i eliteturnering

Dei ligg på 2. plass i 1. divisjon, og gjorde det skarpt i cup mot dei beste i Hordaland og Rogaland.

Kjetil Vasby Bruarøyonsdag 05. okt. 2022 08:30

Nore Neset gutar 16 var suverene i 2. divisjon før sommaren, med siger i 8 av 8 kampar og 41-5 i målforskjell. Os landa på 6. plass av 9 lag i same avdeling.

Nore Neset har også klart seg bra etter opprykk til 1. divisjon i sommar, og ligg på 2. plass bak Bremnes og over blant andre Brann, Gneist og Fana etter fem spelte kampar.

Laget blir leia av Håkon Straume. I helga deltok dei i Bauge Elitecup i Haugesund. Då hadde Straume med seg Frode Valle og Frode Holdhus.

Der tok dei seg heilt til kvartfinale, der dei rauk for eit lag dei hadde slått i innleiande rundar.

Sånn skildrar lagleiinga kampane, turen og stemninga i stallen (reisebrev):

I Haugesund var mange av dei beste laga i Hordaland og Rogaland med. Nore Neset hamna i pulje med Søreide, Sola og Stål Jørpeland.

Det blei nokre fartsfylte og forrykande kamper i pulja med høy intensitet.

Først slår vi Søreide 2-0 i en spennende kamp med mange bra sjanser begge veier.

Mål av Nicolai Holdhus og Henrik Bakke på straffe etter at Magnus Haga ble felt innafor 16 meteren. Det deles ut T-skjorte i alle kamper til banens beste, som her vart Magnus Haga Spangelo.

Neste kamp går mot Sola, som ligger på 4. plass i en sterk 1. divisjon i Rogaland.

Denne kampen er helt jevnspilt og en typisk 0-0 kamp. Plutselig får Sola en billig straffe og vips 1-0.

Vi scorer så i en kaotisk situasjon i feltet med Sondre Førde Valle, og jubelen står i taket. Gleden ble kort da Nicolai Holdhus blir merkelig nok avblåst for angrep på keeper.

Rett før slutt blir Sondre igjen felt på streken av 16-meteren og vi får frispark. Emil Alvsaker Bøyum fyrer av en kanon mot krysset som keeper utrolig nok slår til corner.

En super-redning der alle såg ballen i mål. Dermed ble det et surt 1-0 tap.

Nore Neset gjør en utrolig sterk kamp her, med kun 13 spillere i troppen. Gutta er gira på å gå videre etter én seier og et knepent tap.

Etter anbefaling av selveste Roar Haugsgjerd blir oppvarminga den lokale Haugesund-sjappa Classic Kebab avgjørende, og setter full fyr i både magen og gutta.

Siste og avgjørende kamp i pulja går mot Staal Jørpeland, som er nummer 5 i Rogaland-serien nivå 1.

Vi spiller en god 1. omgang der vi styrer og tørr å spille. Magnus Haga gjør et solid raid fra back oppover langs kanten og curler freidig ballen i lengste hjørne for keeper. 1-0 til Nore Neset. Dette super-raidet belønner Magnus med ei ny bestemanntrøye.

I 2. omgang legger vi om til 5-3-2 og forsvarer oss godt med noen gode overganger. Vi vinner 1-0 og gutta og publikum er strålende fornøyd med innsatsen.

Vi spiller 3 gode kamper og kjemper som løver med 13 spillere totalt denne lørdagen, og vinner ei sterk Pulje B i Bauge Elite cup.

Søndag er det kvartfinale mot beste lag 3, som tilfeldigvis blir Søreide på nytt.

I denne kampen ser vi fra start av at det å være bare 13 i en slik cup gir bra slitasje etter 150 minutt lørdagen og nye 50 minutt søndag.

Søreide, som har 16 gutter å rullere på, drar nytte av friskere bein totalt sett, og vi sliter med å flytte bein som dagen før desverre. Det blir et kjedelig 4-0-tap for de vi slo 2-0 da vi vant pulja vår innledningsvis.

Alt i alt ble det ein god sportsleg opplevelse og en flott sosial tur med mye gøy og godt humør i denne flinke 06-årgangen til Nore Neset.

Gutta er seriøse og viser at de spiller jevnt med lag som har flere gode spillere med i 3. divisjon senior rundt om både i Rogaland og Hordaland.

Vi mangla Filip Fjellberg, som var sjuk, men kom ned og støtta lørdag kveld og hadde et lite innhopp i kvartfinalen søndag. Fredrik Skeie var bortreist.

Denne helga ble en god vitamininnsprøyting inn mot serieinnspurten i 1. divisjon, der viligger rett bak Bremnes.

Forøvrig så havnet Bremnes på 3. plass i pulja si , og måtte ta til takke med B-sluttspillet her nede, et sluttspill de vant.

Kort oppsummert: God innsats i denne kameratgjengen på 06-trinnet.

Sjelden ser en lag som heier hverandre frem ved hver ballerobring, kamp etter kamp, som disse gutta gjør for hverandre.

Nore Neset gutter 16

Tilbod: 1 månad for 1 kr

No kan du lesa Midtsiden.no i 1 månad for kun 1 kr.

• Tilgang til alt innhald
  • Utan bindingstid
  • Frå 145 kr/md.
Les meir og bestill

Abonnementet blir fornya kvar månad. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.