Fotball | 12. feb. 2023

Bekrefter: Kolskogen er solgt til Aalesund

– Han vil passe godt inn i klubben, sier Lars Arne Nilsen.

Bekrefter: Kolskogen er solgt til Aalesund
Kolskogen, her for Brann 2 i duell med Tim Nilsen på Lysekloster i serien i 2021. Brann 2 vann etter to mål av ein annan osing, Elias H. Myrlid. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøysøndag 12. feb. 2023 09:28

I går kunne BT og BA fortelle at Brann og Aalesund var enige om en overgang for Ole Martin Lekven Kolskogen (22) fra Os.

I dag blir det bekreftet av begge klubbene.

– Vi har stor og tøff konkurranse på midtstopperplassen, og da Aalesund kom på banen med et bud vi kunne akseptere ønsker vi Ole Martin lykke til med sin videre utvikling der, sier sportslig leder i Brann, Jimmi Nagel Jacobsen ifølge brann.no.

– Jeg vil bare takk for fine år i Brann med utrolig mye fine folk. Det kjennes vemodig og litt rart å bytte klubb permanent, men jeg sitter igjen med gode minner fra tiden min i Brann, sier Kolskogen til klubben sin hjemmeside.

Aalesund kom på 9. plass av 16 lag i Eliteserien i fjor.

Kolskogen har signert på en kontrakt ut 2025.

Han fylte 22 år i januar, men har allerede notert seg for 114 seniorkamper. På norsk fotballs høyeste nivå har han 69 kamper totalt for Brann og Jerv.

– Det føles godt. Det har vært interesse en stund nå fra Aalesund, og det var deilig at det gikk i boks. Jeg søkte etter en ny klubb nå, hvor jeg kan få ro på meg til å ta det neste steget, og Aalesund virket som en utrolig fin klubb å gjøre det, sier Olis til Aafk.no.

Aalesund-trener Lars Arne Nilsen, mannen som gav Kolskogen tillit fra start i Brann, er fornøyd med signeringen.

– Vi er veldig glad for å få Ole Martin Kolskogen til AaFK. Jeg kjenner han godt fra min tid i Brann. Det er en ung og spennende U21-landslagspiller med stort potensiale, sier Nilsen.

– Han har stor fart og er bra med ballen. En fin type og en seriøs gutt som vil passe godt inn i klubben.

Med salget av Besim var Aalesund sårbare på stopperplass.

– Vi er veldig fornøyd med å hente en såpass ung og etablert midtstopper som Ole Martin. Han er landslagsspiller, tilfører oss fart og har et stort potensial som vi ønsker å forløse, sier sportssjef Bjørn Erik Melland.

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Les meir om

Last ned Midtsiden-appen idag

No kan du følgja nyhende frå Os - rett i appen.

  • Gratis å lasta ned
  • Bli varsla straks noko skjer
  • Tilgjengeleg i App Store og Google Play Store
Last ned appen

For å få tilgang til alle sakene i appen må du vera abonnent.