Kultur | 29. des. 2009

Full scene - tett avlaup

Enkelte praktiske utfordringar blei det, men arrangørane ser nøgd tilbake på julerocken 2009.

Full scene - tett avlaup
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøytirsdag 29. des. 2009 10:08

Bildeserie:

1 av 5

- Ein sub blei sprengt før start og fem minutt seinare rauk sikringane til heile scenen. Men ein utruleg hjelpsam Andreas Lekven frå Os Lyd- & Lysproduksjoner stakk frå middagsbesøk for å hjelpa oss, seier Kjetil Grønvigh frå Os Rock City.

2. juledag arrangerte Os Rockeklubb i samarbeid med Søfteland Rock n LOL julerock i eige øvingslokale i kjellaren i Oshallen.Seks lokale band sto på programmet, frå ferske Abstractium til veteranane i tributebandet Bömbers.

- Det blei vellukka på alle måtar, sjølv om kvelden blei litt kortare enn planlagt. Avlaupet blei nemleg tett, så vi måtte slutta litt tidlegare.

Grønvigh er ikkje sikker på om frost er årsaka til avlaupsproblemet.

- Det er mange år sidan det har vore pissa så kraftig i kjellaren i Oshallen, så det kan godt henda at det er vår eigen feil, seier han.

Kjell Moberg har sendt oss ein rapport frå kvelden. Her er ein forkorta versjon. Nederst finn du fleire bilde frå kvelden.

JULEROCK 2009
Da er julerocken 2009 over, men for et herlig og ikke minst tradisjonsrikt arrangement. Før har vise tunger talt at Os Rockeklubb har et av bergensregionens og ikke minst Os tøffeste konsertlokaler. Dette ble stadfestet en gang for alle 26. desember 2009 under JULEROCKEN til Os Rockeklubb. Medlemmene i klubben har brukt god tid på å bygge opp og legge til rette for en livescene som vi alle i Os nå kan være stolte av.

Interessen var enorm foran årets arrangement, det ble dog ikke tremfulle lokaler. Kong vinter må nok ta en del av skylden for at ikke alle fant veien til Kuventræ.

Først ut var Os Rockeklubbs nyest tilskudd Abstractium. Unge rockere med stor entusiasme og lidenskap for rock n roll. Alle timer med øving i Os Rockeklubb har gitt resultat. På slaget 20.00 kom Abstractium de levert og de sjarmerte, vi kan trygt si at med denne gjengen er fremtiden til Os Rock City og Os Rockeklubb sikret i mange tiår frem i tid. Her var det mye godt potensial levert fra et ungt og seriøst rockeband fra Os.

Neste band ut var Warfart. Her snakker vi om tung rock n roll-rutine av musikere med lang fartstid i Os Rock City. Os Rockeklubbs egen åndelige leder Kjetil Grønvigh sørger for et solid batteri av trommer, Even Hjertaas brøler ut heftige vokallinjer til en lydvegg av bass og tunge gitarer.

Etter Warfart var det tid for Bone Shakers. Dette er bandet til Andreas Lindborg fra Rock N lol-festivalen. Lindborg har ogs blitt en meget sentral person i Os Rockeklubb. Bone Shakers er et band som tidligere har vist at de dyrkere samme rock n roll-sjanger som sine rock n roll-brødre i Manheads fra Os. Dog skulle vi alle bli tatt litt på sengen denne kvelden av Bone Shakers, bandet presenterte et knippe låter som viste Bone Shakers fra en ny og svært positiv side. Bandet var i storform og levert en knallsterk konsert. Responsen fra publikum var formidabel og jubelen stod i taket. Låtmateriellet som ble presentert her får vi håpe en dag vil bli å finne på en cd fra Bone Shakers.

Da var det tid for rock n roll med en dose kinesisk tilsnitt. Det var klart for K-Jell på julerocken. K-Jell gjør en av sine svært få opptredener her hjemme, og da faller selvfølgelig valget helt naturlig på Os Rockeklubbs Julerock. K-Jell lever en forrykende show med låter tatt fra cd-en ”refreshing power” som kom i mars 2009 og fra platen som kommer i mars 2010 ”you can’t kill rock n roll”.
Det var mange som gledet seg til å se K-Jell live og K-Jell skuffet ingen av de fremmøtte. K-Jell rundet av med det som er blitt deres første lille hit ”struggle and break through”, en låt det var tydelig mange osinger også har hørt på mer enn en gang.

K-Jell gir julerockstaffetpinnen videre til Neoplasma, et av Os mest hardtarbeidene rockeband. De som har fulgt bandet har nok fått med seg at ting virkelig har gått opp og fremover i 2009 for Neoplasma. Spente var vi alle da det er lenge siden vi har sett bandet live.
Neoplasma entret scenen og en kan vel trygt si at de rett og slett valset over publikum som et godstog som har løpt løpsk. Neoplasma var tøffe, de var rå, de var harde og de var blitt ekstremt samspilte og viste at de har forstått hva som kreves for å lever en god konsert. Neoplasma var rett og slett en rå opplevelse!

Julerockens siste band ut var Bömbers. Bak dette bandet finner vi tre av eliterockerne i Os Rock City. Olve ” Abbath Doom Occulta” Eikemo, Jan Terje “Pez” Pedersen og Tore Bratseth. Alle disse tre er meget godt kjente rock n roller langt utover Os kommunes grenser og Norges landegrenser, når de figurerer i band som Immortal, Punishment Park og Batallion.
Denne kvelden var viet til Motorehead-låter levert av Bömbers. Gutta gjorde ettertrykkelig klart at å spille på et Os Rockeklubb arrangement som Julerock er det mest naturlig som finnes. En klubb som er så viktig for det lokale rockemiljøet og som er stedet der alle tre medlemmene i Bömbers en gangs startet sin rock n roll karriere, må vises den respekt klubben fortjener.
Bömbers skuffer aldri, og den ene Motorhead-klassikeren etter den andre ble levert som perler på en snor. Det var hardt, det er tøft, det var et Bömbers i storform. En fantasisk avrunding av Julerocken 2009, og det i god tid før alle satte kjøreplaner og oppsatte tider. Det vitner om en meget velorganisert arrangement.

Omtrent samtidig som Bömbers slo det sist slaget på gitarene sier kloakken og toalettene i kjelleren på Kuventræ takk for seg. Uttrykket "en flom av dritt" får et litt nytt perspektiv. Med tett kloakk må siste del av arrangementet (som skulle være to timer der DJ snurret plater med feit jule rock n roll og en mulighet for å svinge dansefoten) rundets av to timer før tiden.
Det endte med at gjestene dessverre måtte sendes hjem litt tidligere enn planlagt, men vi vil nok tro at det ble med et smil om munnen. Kvelden var en forrykende aften med mye god rock n roll. Heldigvis holdt både kloakk og alt annet teknisk ”vann” under hele konserten. Resten får regnes for små detaljer som skaper gode historier vi alle kan le av og kose oss med i årene som kommer.

En sitter nå dagen etter og skriver ned litt av det som tok plass 2. juledag i kjelleren på Kuventræ, en må kunne si at Os Rockeklubb er en klubb som aldri har sluttet å imponere. Det er bevist at konsertlokalet på Kuventræ er et av vår regions beste steder å oppleve liveband på. Vi kan alle bare glede oss til 2010 når Os Rockeklubb fyller 30 år. Det blir nok ungdomskonserter, voksenkonserter og ikke minst Os Rock til påsken, både for dem over og under 18 år i ukene og mnd som kommer.

Os Rock City har fått seg et nytt opplevelsesenter for live rockemusikk i kjelleren til Os Rockeklubb på Kuventræ. Et sted som nok for fremtiden vil skape mange gode artister, band, konserter og rockeminner for livet.

Vi gleder oss over en vel overstått julerock og vi gleder oss enda mer til fortsettelsen i 2010. 2010 er året da klubben fyller 30 år, en kjempebragd i seg selv. Veldig få rockeklubber i vårt langstrakte land klare å holde hode over vann så lenge. I Os Rockeklubb tror en på minst 30 nye rock n roll år i Os.

Kjell E. Moberg
Os Rockeklubb

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Les meir om

Tilgang til alt innhald for kun 5 kr i 5 veker

Vi set stor pris på at du vel å abonnera på Midtsiden, det hjelper oss på veg til å kunna dekka endå meir av alt som skjer i Os!

  • Tilgang til alt innhald
  • Utan bindingstid
  • Moglegheit for fleire brukarar
Les meir og bestill

Etter kampanjen blir abonnementet fornya kvar månad. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.