Rotlaus avsluttar festen på Nore Neset lille nyttårsaften (pressefoto)
Rotlaus avsluttar festen på Nore Neset lille nyttårsaften (pressefoto)

Tre band på nyttårsfest

Gjengen bak Osfest held tradisjonen ved like og inviterar til fest og konsert i Nore Neset Aktivitetshus lille nyttårsaften.

Andris Hamre
06. november 2016 - 8:56

Tor Egil Hylland jobbar på mot Osfest første helga i august, samstundes har han og andre sentrale personar i organisasjonen planlangt den tradisjonsrike festen lille nyttårsaften.

– Den skriv seg jo mange år tilbake frå då den blei arrangert i Fjellheim. I fjor hadde vi den i idrettshallen på Nore Neset med omlag 500 gjester, det håper eg vi skal klara å toppe i år. I år er det jo trass alt ein fredag, seier Hylland.

Rotlaus, Byting og Mighty Magnolias

Til festen har dei booka tre band.

– Vi rigger idrettshallen med scene, dansegulv, godt med bord og bar. Vi håper dei tre banda Rotlaus, Byting og Mighty Magnolias fell i smak. Det er alle band som får det til å rocke i dansefoten, så her blir det garantert trøkk. Eg håper også det er band som appellerar til eit yngre publikum enn dei som var vant med festane i Fjellheim, slik at vi klarar å bidra til at fleire tek del i denne tradisjonen.

Bussar heim

Som i fjor samarbeider dei med Os Taxi om transporten.

– Dei stiller med buss, maxi-taxiar og vanlige biler for å få publikum trygt heim. Folk skal slippe og stå å fryse. Bussen går frå Nore Neset via Halhjem og Osøyro vidare mot Bergen. Til andre krinsar køyrer maxi-taxiane, forklarar Hylland.

Vil takka for innsatsen

Billettane til festen er allereie lagt ut på ticketmaster, men dei som var frivilige under årets festival har fått ein spesial-epost.

– I tillegg sendte eg ut ein e-post i går kveld til alle frivillige som var med å hjalp oss med Osfest i sommar. Som ein liten takk for innsatsen får dei tilbod om rabatterte billettar til festen, avsluttar Hylland.

Rotlaus

Med debutalbumet “Bygderamp”(2016) gikk Sunnmørsbandet Rotlaus rett inn på VG-Lista Topp 10! Den dyktige om muntre gjengen fikk raskt 1 million streams på Spotify, og fanskaren har økt kraftig siden plateslippet tidligere i år. 

Debutsingelen «Kvilelaus» ble sluppet i desember 2015 og vitnet om et sammensveiset band med hardtslående tekster og allsangvennlige refreng. Går du på en konsert med Rotlaus kan du forvente deg både fest og moro, en lek med folkrock og country – ispedd både fele og trekkspill. Bandet har det siste året vært svært etterspurt og de spiller nå over hele landet fra nord til sør. Rotlaus har på kort tid blitt som en sammensveiset familie, noe også publikum på bandets konserter tydelig opplever.

Låtskriver og frontfigur i Rotlaus, Bjørn Marius Øyehaug, er det mange som kjenner fra bandet Vassendgutane. Bjørn Marius var fast ute på turné med dem i fem år og ble den gang kjent for sitt solide trommespill, soloinnslag og koring. Denne erfaringen tok han med seg videre da han sommeren 2015 sammen med Levi Andrè Leite, møtte Simen Rebbestad, og de sammen bestemte seg for å starte Rotlaus. Senere kom også Simen Bjørdal inn på slagverk, i tillegg til Vegard Hansen på trekkspill.

Byting

Byting er et spennende band fra Bø i Midt-Telemark. Med beina godt plantet innenfor folkrocken, har de siden 2014 turnert land og strand rundt og opparbeider seg en stadig større fanskare. 

Byting skriver låter om livets realiteter både på godt og vondt, enten det er selvopplevd eller gjenfortalt. Et eksempel på dette er bandets første singel «Høvdingen», en låt som vokalist og frontfigur Thomas Hellekås skrev som en hyllest til musikeren Jon Elling Buen Garnås, som dessverre gikk bort i en bilulykke. Bandet er også kjent for låter som omhandler langt lystigere temaer, selvsagt sunget på klingende ‘Bømål’. Det blir fort både fest og god stemning når telemarkingene drar i gang, noe publikum vet å sette pris på.

Våren 2016 var Byting medvirkende i dokusåpen ‘Norske Rednecks’, på tv-kanalen MAX. Serien fulgte en gjeng livsglade originaler som setter pris på mekking, musikk og øl. 

Byting består av: Thomas Hellekås (vokal/gitar), Per Anders Buen Garnås (hardingfele), Svein Eivind Mo Haugan (gitar), Marius Skjelbred (bass), Halvor Halvorsen (trommer).

Mighty Magnolias

Mighty Magnolias slapp sin etterlengtede debutplata 13.mai i år, og tilbakemeldingene har ikke latt vente på seg. Romerikes Blad trillet seks på terningen og kalte plata for en “innersekser”.

Mighty Magnolias består av det meritterte søskenparet Ine og Stian Tumyr som bl.a. har vunnet Spellemann med sitt tidligere band Orbo And The Longshots. De har turnert og spilt inn med kjente navn i inn­ og utland. Bandet ble startet av låtskriver og vokalist Emil Nordtveit og teller fem i besetningen med brødrene William og Erik Rolland på henholdsvis bass og gitar.

Les meir om

Kultur Festivalar Osfest