Politi | 09. feb. 2022

Mange med diabetes må fornye førerkortet

– Førerkortforskriften har blitt endret.

 Mange med diabetes må fornye førerkortet
(Ill.: Statens vegvesen)
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøyonsdag 09. feb. 2022 10:09

Personer som har diabetes og som bruker blodsukkersenkende medisiner må fornye førerkortet. Dette gjelder de som har førerkort med mer enn fem års gyldighet fra utstedelse.

Kravet gjelder de som har førerkort i førerkortgruppe 1, som omfatter førerkortklassene AM, S, T, A1, A2, A, B, BE.

– Førerkortforskriften er endret slik at personer som bruker blodsukkersenkende medisiner, må ha helseattest med maksimalt fem års gyldighet, sier Synnøve Vebostad i Statens vegvesen.

Dette kravet har kommet fordi personer som bruker blodsukkersenkende medisiner, må følges opp av lege med jevne mellomrom.

– Det innebærer at alle som bruker slike medisiner og som har et førerkort der det er mer enn fem år mellom utstedelsesdatoen og gyldig-til datoen, må fornye førerkortet i løpet av 2022, sier Vebostad.

Siste frist 1. januar 2023

Absolutt siste frist for å fornye førerkortet er 1. januar 2023. Det er mange som skal fornye førerkortet, og for å unngå unødvendig kø så er det lurt å være tidlig ute.

– Før du kan fornye førerkortet må du ha en oppdatert helseattest fra legen din. Denne må sendes til oss i posten eller du kan levere den selv. Det er dessverre ikke noen digital løsning for å levere helseattester ennå, sier Synnøve Vebostad.

Når Statens vegvesen har mottatt helseattesten din får du melding fra dem, og kan bestille nytt førerkort på vegvesen.no hvis bildet ditt ikke er for gammelt.

Les mer om å fornye førerkort her.

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Les meir om

Last ned Midtsiden-appen idag

No kan du følgja nyhende frå Os - rett i appen.

  • Gratis å lasta ned
  • Bli varsla straks noko skjer
  • Tilgjengeleg i App Store og Google Play Store
Last ned appen

For å få tilgang til alle sakene i appen må du vera abonnent.