Jakt, fiske og natur | 21. okt. 2021

NJFF 150 år: Har delt ut 50 båtar som er gratis å låna

Os er blant dei som har fått, og båten er allereie i flittig bruk.

NJFF 150 år: Har delt ut 50 båtar som er gratis å låna
Ein båt av denne typen ligg allereie ved Bergstøvatnet på Søfteland, klar for utlån. (Foto: NJFF)
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøytorsdag 21. okt. 2021 10:42

I samband med at Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) feirer 150 år, har Statskog gitt 50 lette aluminiumsbåtar i jubileumsgåve.

– Dette er fantastisk raust av Statskog, og ei veldig nyttig gåve som mange kan ha glede av, seier leiar i NJFF, Knut Arne Gjems.

Os Jakt & Fiskelag er blant dei som har fått båt.

– Det er faktisk to år sidan vi fekk den, og den har vore flittig brukt, seier leiar i fiskeutvalet Stig Gram Knudsen.

Båten til Os ligg nær Hjellemarka og Gåsakilen, og er gratis å låna for alle som er medlem av NJFF, anten dei er med i lokallaget Os eller andre.

– Båten er lett og enkel å ro. Vi har både enter, gutar og vaksne som bookar time og låner båten, anten dei berre vil ut og ro, dorga etter laks i sesongen eller fiska gjedde.

– Til no i år har den sikkert vore booka 50 gongar. Planen var å ta den på land og spyla den i november eller desember, og ta den utpå igjen i mars. Men den blei brukt så mykje utover haust og vinter i fjor at vi måtte lata den ligga utpå heile året. Sånn blir det sikkert denne vinteren òg.

Fleire lokallag markerer også 150-årsjubileet utandørs laurdag, som Voss, Nordhordland og Samnanger.

– I staden for å planlegga gjennom pandemien har vi i Os bestemt oss for å markera med fleire arrangement neste år. Blant anna vil vi stå på stand og demonstrera flogefiske ved handikapbrygga under Osdagane i juni.

– Vi opplever god rekruttering for tida, ikkje minst blant ungdom og damer som vil fiska, og kjem til å ha fleire arrangement og kurs framover.

Om «mine båter»

Pressemelding:

Fra før har NJFF liggende over 150 båter over hele landet som medlemmene kan disponere, og med gaveoverrekkelsen fra Statskog så vil det være over 200 båter gratis tilgjengelig.

– Konseptet «Mine båter» har vært en kjempesuksess, forteller styreleder i NJFF, Knut Arne Gjems.

– Båtene ligger selvfølgelig ved gode fiskevann og er mye brukt. Vi får tilbakemeldinger fra fornøyde medlemmer hele tiden. Noen legger til og med opp Norgesferien etter hvor i landet båtene ligger og tar med familien på kombinert bil-, telt- og fisketurer rundt om i landet.

På nettstedet www.minebåter.no kan man enkelt se hvor båtene ligger og finne informasjon om vannet de ligger ved, samtidig som man kan booke båt for en planlagt tur.

  • Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) er en av landets største friluftsorganisasjoner med sine 562 lokalforeninger og 113.000 medlemmer.
  • NJFF ble stiftet for 150 år siden i Kristiania, i 1871, da under navnet Norsk Jæger- og Fisker-Forening. Den gang var det en organisasjon for de bedrestilte. I dag er Norges Jeger- og Fiskerforbund en organisasjon for folk flest.
  • I Norge er 520.000 personer registrert som jegere, 140.000 jakter aktivt hvert år, og annenhver nordmann fisker minst en gang i året.
  • 15 % av de registrerte jegerne er kvinner, noe som er rekordhøyt både i norsk og internasjonal sammenheng.
  • Norge er det eneste landet i Europa som har et felles landsomfattende forbund som samler både fiskernes og jegernes interesser.

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Last ned Midtsiden-appen idag

No kan du følgja nyhende frå Os - rett i appen.

  • Gratis å lasta ned
  • Bli varsla straks noko skjer
  • Tilgjengeleg i App Store og Google Play Store
Last ned appen

For å få tilgang til alle sakene i appen må du vera abonnent.